Cadeaus voor 18e verjaardagen Cadeaus voor 18e verjaardagen

5 originele ideeën voor een goede start in het volwassen leven

5 originele ideeën voor een goede start in het volwassen leven

Achttien jaar, de leeftijd van de vrijheid, de onafhankelijkheid, de leeftijd waarop je fluitend door het leven gaat. Kortom, een dag die je nooit van je leven zult vergeten. Die dag waarop je eindelijk het volwassen leven in stapte, achttien lentes jong. Ben je op zoek naar een cadeau voor de achttiende verjaardag van een vriendin, neefje of buurmeisje? Wij begeleiden jou op je zoektocht met vijf ideeën gebaseerd op de deugden waarmee de jarige gracieus het volwassen levensjaar betreedt.

Het ontdekken van de wereld

Als er één ding is waarvan je droomt nog voor het bereiken van de meerderjarige leeftijd, dan is het wel om eindelijk te kunnen ontsnappen uit de dagelijkse beslommeringen en de wereld te ontdekken. Nieuwe culturen, unieke landschappen en avonturen om later te kunnen vertellen staan hoog op het lijstje. Helaas pindakaas, een maand hard werken op het terras of in de supermarkt levert waarschijnlijk niet genoeg op om zowel een treinreis door Europa mee te financieren, een maand al backpackend Thailand te ontdekken én daarnaast de trip naar de Australische oostkust van te betalen. Help ze met het verwezenlijken van hun reisdromen door ze posters met designs van de steden die op hun bucketlist staan te geven, dat motiveert ze om nog even flink door te sparen.

De verering van idolen

Op die leeftijd kent nieuwsgierigheid weinig grenzen. En het verlangen naar kennis, gaat veel verder dan wat er op school onderwezen wordt. Om meer te weten te komen over de wereld hebben we graag rolmodellen, idolen en beroemdheden die een leidraad zijn voor onze gedachten en onze manier van zijn. Weet je wie zij admireren? David Bowie, Nelson Mandela of Beyoncé, help ze hun kamer te decoreren met beroemdheden die ze aanbidden.

Time-management voor beginners

Bij een volwaardig volwassen leven hoort ook een kalmere, representatieve houding. Het is een bepaalde blik, een mate van elegantie. Zij die hun eerste stappen zetten in de wereld die na het behalen van hun middelbare schooldiploma aan hun voeten ligt, willen zich natuurlijk goed en zelfverzekerd voelen, of dit nu op de universiteit is of op hun stageplek. Met een motiverende agenda voor al hun afspraken hebben ze het gereedschap in handen om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt – volwassen zijn wordt kinderspel.

Ontplooiing van creativiteit

18 jaar is ook de leeftijd waarop het aan de verbeelding niet ontbreekt. Hoe ouder we worden, hoe sterker onze persoonlijkheid begint te vormen en we komen er gaandeweg achter wat onze interesses zijn – bezigheden zoals buitenspelen zijn geruisloos naar de achtergrond verdwenen, terwijl de interesse voor bijvoorbeeld fotografie, theater en sport steeds sterker wordt. Gaat hij naar het conservatorium, of is zij een fanatiek basketbalster? Muziek, dans of een andere sport: wat hun favoriete activiteit ook is, geef ze een cadeau dat aansluit bij hun hobby.

De weg naar onafhankelijkheid

Ook al kun je met 18 jaar soms best nog gesteund worden door je ouders, het is tegelijkertijd de leeftijd waarop je uitvliegt om in een andere stad te gaan studeren, op kamers te gaan of gewoon steeds minder tijd in het ouderlijk huis door te brengen. Vermijd dat ze een eenzijdig dieet bestaand uit diepvriespizza’s en snackworteltjes nuttigen, door hem of haar een culinair notitieboekje te geven waarin je een paar heerlijke recepten hebt geschreven die zowel voedzaam, voordelig en eenvoudig te bereiden zijn. Wil je hem aanmoedigen om z’n vleugels uit te slaan, geef hem dan een poster van een auto, fiets of zeilboot. Als hij de hint dan nog niet begrepen heeft…

Ben je er nog niet helemaal uit? Omdat iedere 18-jarige anders is, zou het natuurlijk goed kunnen dat er andere cadeaus die nog beter bij de jarige passen. Neem een kijkje in onze collectie, wedden dat er iets tussen zit?

Tekst: Diane Mironesco

Vertaling: Laura Veneklaas

Foto 1: Berlin

Foto 2: Bowie

Foto 3: Stay Hungry Stay Foolish Steve Jobs

Foto 4: Guitar 2

Foto 5: Bibimbap

Foto 6 + 7: Ride My Bike + Wolfsburg Surf

 
×