Kerstmis zonder aftellen is zoals Rudolf zonder rode neus. Het is een maand die je al oliebollen en kerstkransjes etend en glühwein en allerhande andere feestelijke alcoholische versnaperingen drinkend doorbrengt, vol verwachting voor de twee intense dagen die eraan zitten te komen. Als kleine kinderen leerden we om af te tellen met een adventskalender, door iedere dag een kartonnen deurtje open te maken met daarachter een chocolaatje in de vorm van een kerstman of cadeautje verstopt. Echter, naast alle lekkernijen is de adventsperiode ook een esthetische reis die gevierd wordt met het optuigen van de kerstboom, nepsneeuw op de ramen en kerstsokken. Waarom? Omdat het je in de kerstsfeer brengt!

Betreed een kunstzinnige kerst countdown en kom in de kerstvibe met onze ‘A Poster a Day’ adventskalender van 2017. Dat betekent 24 posters in 24 dagen die jouw huis 24 keer mooier en jouw naasten 24 keer blijer maken (als je ze cadeau doet, tenminste). Kerstsfeer gegarandeerd. Kun je nog steeds een beetje hulp gebruiken? Hier zijn 24 andere manieren om jouw kerstmood aan te wakkeren:

1 - Kom in de kerstsfeer met alcoholische versnaperingen. Zoals: warme chocomelk met rum. Of glühwein, op z’n duits ‘mit Schuss’ natuurlijk.

2 - Ga naar buiten – sneeuwlandschappen en winterse panorama’s staan je op te wachten.

3 - Lok jouw lover naar een plek waarboven een maretak hangt.

4 - Consumeer jouw lichaamsgewicht aan Viennetta.

5 - Koop een sjaal. Koude nek = Scrooge.

6 - Kijk Love Actually voor de triljoenste keer. Want in tijden van politieke onzekerheid, wensen we allemaal dat Hugh Grant de minister-president zou zijn.

7 - Grijp naar de port – hoe ouder, hoe beter.

8 - Schreeuw je favoriete kerstnummer uit volle borst want ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU!

9 - Ontdek jouw innerlijke boekenwurm – de kersttraditie zoals we hem tegenwoordig kennen begon in het Victoriaanse tijdperk, en niets omvat de zeitgeist beter dan Dickens’ A Christmas Carol.

 

 

10 - Houd een winterslaap – er is niets beter dan een dutje doen nadat je van een heerlijk kerstdiner hebt genoten.

11 - Secret Santa! Gebrek aan cadeau-inspiratie? Wat dacht je van een mooie agenda voor 2018?

12 - Het is nooit, maar dan ook nooit te vroeg voor kaasfondue.

13 - Zonder winterse aroma’s ben je nergens. Vul de woonkamer met wierrook of geurkaarsen die de ruimte vullen met de geur van kaneel, mirre en kruidnagel.

14 - Draag een foute kersttrui. Want: lelijk. Dus: ironisch. Is helemaal van nu.

15 - Maak je eigen eggnog en verras je oma met deze homemade variant van een advocaatje.

16 - “Midden in de winternacht, ging de hemel oooo-pen” – ook voor shopaholics. Als je tegen de drukte kan, tenminste. Anders is er altijd nog het fenomeen online shoppen, lekker vanaf de bank, in je pyjama.

17 - Vul jouw huis tot de nok toe met kerstdecoratie die de ogen van een ekster zouden doen glimmen: engelenhaar in alle denkbare metallic kleuren, glinsterende kerstballen, een glanzende piek. In kersttijden is het allemaal geoorloofd.

18 - Bezoek een traditionele kerstmarkt. In Duitsland weten ze hoe het moet. Rijd naar Düsseldorf, Keulen of Aken en dompel je onder in de kersttradities van onze oosterburen.

19 - Doe iets goeds voor een ander. Help een dagje mee in de daklozenopvang, of doneer kleding.

20 - Ga naar het kerstoptreden in jouw stad of dorp om te genieten van de semi-bekende Nederlander wiens beurt het dit jaar is.

21 - Hef het glas – in December zijn er redenen genoeg om er eentje achter over te slaan.

22 - Maak een wagonlading koekjes en eet de helft al op voordat ze de oven bereikt hebben. Doe hetzelfde met het cakebeslag. Zo lekker.

23 - Sneeuwballengevecht! Hoewel dit de tijd is van liefde en aardig zijn voor de medemens, maken we hiervoor een uitzondering. Want: sneeuw. Punt.

24 - Ga naar de dichtstbijzijnde skihal, verkleed je als de kerstman en pak de piste met een slee. Cool runnings, baby.

En last but not least: ga terug naar het huis waar je vandaan komt. Kerst is de tijd waarin we terug gaan naar onze wortels, gezichten van vroeger zien en de tijd doorbrengen met familie en vrienden. Want zonder hen zou kerst geen kerst zijn. Laat het aftellen dus beginnen en kom in de kerstsfeer – met een poster per dag.

 

Shop jouw adventskalender

Tekst: Nicholas Potter

Vertaling: Laura Veneklaas

×