Amy Sia over de vrijheid van abstract schilderen, reizen en de kracht van Pinterest.

Wat is je achtergrond? Heb je kunst of illustratie gestudeerd, en wat voor werk heb je gedaan naast het kunstenaarschap?

Mijn achtergrond is in fashion design, dit heb ik gestudeerd aan de RMIT universiteit in Melbourne, Australië. I heb als ontwerpster en ook in productie gewerkt voor een paar bedrijven in Australië, van high-end designers tot high-street labels voor zowel dames- als kinderkleding.

 

Hoe verloopt je onderzoek voorafgaand aan een nieuw werk?

Het verschilt, dit ligt aan het project. Meestal zet ik eerst op een rijtje waarvoor ik het werk creëer, wie het gaat kopen en op welk soort product ik het ga maken, en vanaf daar ga ik aan de slag. Ik maak een moodboard met inspiratie, soms een real life versie en soms een Pinterest bord. Als ik naar relevante exposities ben geweest of foto’s van het onderwerp heb dan pak ik deze er ook bij, en dan is het tijd om te beginnen met schilderen!

 

Wat vind je naast schilderen nog meer leuk om te doen? Voelt schilderen voor jou als werken?

Ik geniet het meest van schilderen, winkelen en het bekijken van kunst! Schilderen voelt niet echt als werk, alleen wanneer ik lang niet heb geschilderd is het lastig om weer te beginnen. Naast alles dat met werk te maken heeft, hou ik enorm van reizen, uit eten gaan, cocktails drinken en koken.

 

Je hebt een heleboel fans op social media, vooral op Pinterest. Is Pinterest jouw favoriete social media platform? Waarom gebruik je het graag en waarom denk je dat mensen jou volgen?

Pinterest is mijn favoriet! Ik gebruik het voor werk en voor de lol. Als ik op zoek ben naar inspiratie voor een nieuw werk, kijk ik op Pinterest om een ideeën te verzamelen. Ook is het handig om dingen te bewaren waarnaar ik later eventueel nog wil verwijzen. Verder verzamelde ik voorheen ook nog recepten, ideeën ter inrichting van mijn interieur, DIY die ik wilde uitproberen. Het is uiteindelijk meer een soort van online schetsboek geworden. Misschien volgen mensen het graag omdat ze zo een kijkje in het hoofd van een designer kunnen nemen?

Je hebt veel met grote modemerken en retailers gewerkt. Hoe ervaar je de modewereld (in Londen of in het algemeen)?

Ik voel me tegenwoordig niet meer zo betrokken bij de modewereld omdat ik niet meer voor een label of als freelancer werk, maar ik vind het altijd leuk om te zien wat mensen maken. Mode in Londen heeft karakter en is eigenzinnig, wat het interessant maakt!

 

Als je zou mogen kiezen om samen te werken met een mode-icoon of kunstenaar (dood of levend), wie zou je dan uitkiezen en waarom?

Dat zou dan de Belgische ontwerper Dries van Noten zijn, ik hou van de manier waarop hij print, borduurtechnieken en versiering gebruikt om eclectische en mooie mode te creëren.

 

Wat is het project van je dromen?

Ik zou het fantastisch vinden om een servieslijn te creëren!

 

Bedankt, Amy!

 
 
×