Best of Instagram 2018 Best of Instagram 2018

De crème de la crème van de JUNIQE-community

De crème de la crème van de JUNIQE-community

Nieuws uit Instagram-land: we hebben een aantal van onze favoriete posts van 2018 voor jou geselecteerd en het was, net als ieder jaar, niet eenvoudig om een keuze te maken uit alle prachtige interieurs en fantastische gallery walls die jullie met ons gedeeld hebben. In een notendop: we stonden versteld van de Frida Kahlo-koorts, waren gefascineerd door weelderige urban jungles, smolten weg bij jullie viervoetige influencers en waren onder de indruk van jullie leunende wanddecoratie-arrangementen. Hier zijn onze favorieten, gedeeld door jullie, geselecteerd voor jullie.

Frida fever

In het afgelopen jaar is de Frida-gekte naar hogere hoogten gestegen. Van catwalk tot magazine editorial, de Mexicaanse schilderes is overal. Frida Kahlo is een inspiratiebron voor verschillende generaties vrouwen, wat haar een wereldwijd icoon maakt voor de vrouwelijke toekomst. Haar opvallende verschijning heeft traditionele benaderingen van vrouwelijkheid uitgedaagd, terwijl haar emotionele zelfportretten een immens talent voor zelfexpressie uitstralen. Het is dan ook geen verrassing dat ze onze Instagram-community heeft overgenomen en te vinden is in allerlei interieurs verspreid over de wereld. Een ingelijste Frida is een krachtige herinnering aan ons allemaal: om jezelf uit te drukken en jezelf te zijn. We konden het niet meer eens zijn.

Urban jungles

De trend lijkt niet af te zwakken – urban jungles blijven een hit. In navolging van de altijd populaire monstera’s en palmbomen zien we ook cactussen weer terugkomen, zowel in een pot als in een lijstje. Botanische wanddecoratie maakt jouw interieurjungle compleet, functionerend als immer bloeiende artistieke aanvulling op jouw weelderige plantencollectie. Onze favorieten van dit jaar bevatten posts waar bladerrijke kunstwerken in contrast staan met hun levende tegenhangers die verspreid door het interieur te vinden zijn – een look die ze van de muur doet springen.

Viervoetige influencers

Voor het tweede jaar op rij staan onze harige viervoetige vrienden op de shortlist. Op het doek of aan de muur, hun populariteit gaat nooit verloren – want wie heeft er nu geen behoefte aan een dosis “awwww” in de ochtend, middag of avond? Het lijkt erop dat schattige dieren ervoor zorgen dat de wereld blijft draaien. Onze blaffende vrienden poseerden voor allerlei verschillende motieven. Zoals volgers van onze Instagram Stories vast al weten, is ons JUNIQE HQ het thuis van twee honden, Emil en Mingus, met van tijd tot tijd vier andere gast-honden, wanneer de dogsitting verplichting roept.

Leunende wanddecoratie

Op een kastje, een dressoir of een wandplank – ingelijste kunst leunend tegen de muur domineert dit jaar onze feed. Kortgezegd: leunende kunst is in. En we begrijpen volledig waarom: ingelijste kunst tegen een muur laten leunen is een slimme oplossing die een fantastisch resultaat geeft, terwijl je jouw collecties het hele jaar door van plaats kunt wisselen. Vooral de arrangementen met meerdere lagen vonden wij een lust voor het oog.

Nu ben je weer op de hoogte van de crème de la crème van onze Instagram community voor 2018. Wil je graag gefeatured worden op onze feed, tag dan jouw prachtige interieur met JUNIQE wanddecoratie met @juniqeartshop en #juniqe. Misschien help je dan wel mee om de trend te zetten voor de komende maanden en jaren.

Tekst: Nicholas Potter

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×