Koffie, een lifestyle Koffie, een lifestyle

Doe de quiz en vind cadeaus – van caffeïneverslaafde tot slow coffee-fanaat

Doe de quiz en vind cadeaus – van caffeïneverslaafde tot slow coffee-fanaat

We kennen allemaal wel iemand die niet kan leven zonder koffie, of het nu is vanwege het fantastische aroma of het opwekkende effect – of beide!

Ben je op zoek naar een cadeau voor je koffieminnende vriend of vriendin, of voor het perfecte accessoire voor je eigen Arabica addictie. Doe de quiz en ontdek de wanddecoratie en woonaccessoires het beste passen bij jouw, of hun, koffie-vibe.

1. Hoe drink jij je koffie het liefst?

a) Licht met schuim en sprinkles

b) Als een cold brew geserveerd in een mason jar

c) Dat is makkelijk – zo sterk mogelijk


2. Hoeveel koppen per dag?

a) Eén bij het ontbijt, nog eentje na de lunch

b) Het draait om kwaliteit, niet om kwantiteit

c) Zo om de twee uur een bakkie


3. Wat is hun favoriete koffiespot?

a) Die keten die je overal vindt… Coffee Company? Starbucks?

b) Alleen plekken die hun eigen bonen roosteren

c) Overal en nergens!


4. Wordt er ook thee gedronken?

a) Ja hoor, koffie en thee zijn even geliefd

b) Hmm, misschien zo nu en dan een chai latte

c) Niet echt. Koffie is life!


5. Mag koffie gemixt worden met andere ingrediënten?

a) Een oude vertrouwde mokka, waarom ook niet?!

b) Nee. Koffie is heilig.

c) Misschien een shotje likeur...?


6. Ten slotte, wat zou er gebeuren als je ze zou verrassen met een kop van het zwarte goud?

a) Een dankbare knuffel

b) Vragen als “Wat is deze blend?”

c) Ze drinken het gewoon!

Meeste A? Allesdrinker

De allesdrinker is niet moeilijk tevreden te stellen; een cappuccino, latte of americano doen het allemaal! Ochtend of middag, het drinken van een kopje koffie geven ze de mogelijkheid om even goed stil te staan bij hun gedachten, voor terug te gaan naar de orde van alledag. Prints die echt iets voor hen zijn? Wat dacht je van een agenda met het ‘Coffee Time’ design van Headless, de mindful benadering van de allesdrinker omarmend – oftewel het absorberen van de warmte van de koffie en het inademen van het heerlijke aroma. Net als hun koffie, is de allesdrinker het type poldermodel wanneer het gaat om relaties met anderen: er is niets dat niet opgelost kan worden tijdens een kalm gesprek onder het genot van een cappuccino! Verwen ze met deze feelgood poster door KRUTH DESIGN: want koffie is altijd een goed idee.

Meeste B? Barista in de dop

De barista in de dop is erg specifiek over hoe ze hun koffie het liefst drinken. Ga je bij hen op bezoek, dan vind je ze al cortado’s makend met behulp van hun fancy percolator, melk en koffie tot op de millimeter afgestemd. Neem ze mee op koffiesafari (tip: vermijd de ketens), en bezorg ze hoofdbrekens over de veelvuldigheid aan koffiesoorten waaruit ze kunnen kiezen. Bij deze fanatieke passie hoort een serieus koffiegerelateerd cadeau – wij suggereren het ‘Coffee Pot’ design van Stanley Print House. Een andere print die bestemd is voor de barista in de dop is ‘Café’ door Anja Hebrank Photography; de sfeer van een authentiek, onafhankelijk koffietentje ademt het precies die laissez-faire van jouw koffiepartner in crime. Zie je ze al voor je, ontspannen op het terras met een goed boek in de ene en een mason jar met cold press in de andere hand?

Meeste C? Caffeïneverslaafde

De caffeïneverslaafde krijgt nooit genoeg van het spul. Ze houden van de energieboost die een sloten flink zwarte koffie ze geeft, of ze nu willen ontwaken of dat ze proberen om vol focus wat werk af te krijgen. Het ideale cadeau? Iets wat ze kan vergezellen tijdens hun koffiepauze, altijd en iedere dag… Zoals een mok in koffie-thema! Sinan Saydiks design ‘Make coffee not war’ uit zijn Mottos-collectie is de perfecte weergave van de caffeïneverslaafde – koffie maakt de wereld een betere plek, zowel wat productiviteit als de goede vrede bewaren betreft. En met de ‘Procaffeinating’ print van The Motivated Type krijg je hart nog sneller aan het kloppen; zo zwart als hun lievelingskoffie, en eveneens een letterlijke weergave van hun mantra ‘caffeïne voor concentratie’ – slaap is echt overrated.

Trek in meer inspiratie? Verken onze diverse collectie vol smaakvolle koffiedesigns.

Nog iets: zweert de persoon voor wie je een cadeau zoekt bij darjeeling, earl grey en groene thee, dan zijn de volgende prints misschien meer iets voor hen.

 
×