Christoph Abatzis is gespecialiseerd in portret-, reis- en food fotografie. De schoonheid van fotografie zit voor hem in het voor de eeuwigheid vastleggen van de schoonheid van een moment. We dronken wat en spraken over het leven in Berlijn, het geluid van stilte en waar grafische vormgeving en fotografie met elkaar botsen.

Wat drink je het liefst tijdens Happy Hour?

Nou, ik moet zeggen dat ik niet echt een Happy Hour kind of guy ben. Maar als ik ooit tijdens Happy Hour in een bar zou belanden, zou ik waarschijnlijk voor een Pisco Sour gaan. Helaas is dit niet te vinden op de meeste menu's.

 

Je woont in Berlijn. Hoe beïnvloedt de stad jouw werk?

Berlijn is een pulserende, inspirerende stad die nooit stilstat. Ik denk dat dit het grootste effect op mij heeft. Iedere dag zie je en ervaar je zoveel verschillende dingen. 24 uur per dag zijn nooit genoeg om alles te doen wat je wilt doen. Om deze reden kun je snel denken dat je niet goed genoeg bent of dat je iets mist. Voor mij is Berlijn echter een combinatie van constante druk en inspiratie.

 

Je vangt wilde dieren, adembenemende landschappen en prachtige vrouwen in jouw lens. Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen en waarom?

Dat is een lastige. Ik denk dat werken met mensen sowieso het leukst en meest uitdagend is van deze drie. Maar wanneer ik volledig op mezelf ben aangewezen, geniet ik ook van de stilte van het wachten op het juiste moment.

 

 

Van de Noorse weg ‘Trollstigen’ tot tropische palmbomen, je maakt foto's van zeer uiteenlopende omgevingen. Vertel ons iets meer over de bestemmingen waar je naartoe reist voor jouw werk.

Soms combineer ik werk en plezier. Maar dat wil niet zeggen dat al mijn foto's genomen zijn op trips die ik heb gemaakt voor specifieke opdrachten of klanten. Ik maak veel foto's voor mijn eigen plezier. Of ik ze uiteindelijk publiceer en aan andere mensen laat zien, is iets waar ik veel later een beslissing over maak. Wanneer ik een besluit neem over waar de reis naartoe gaat, kies ik bestemmingen die exotisch zijn en een spectaculaire landschappen bevatten

 

Soms is jouw werk helder en levendig, op andere momenten is het donker en mysterieus. Hoe reflecteert dit jouw persoonlijkheid?

Ik denk niet dat het iets zegt over mijn persoonlijkheid, mijn humeur is niet zo veranderlijk als de vraag impliceert. Het klopt dat de foto's die ik neem vaak worden genomen in een bepaalde mood. Maar er is niet een bepaalde mood die ik op dit moment op persoonlijk vlak ervaar.

Naast fotograaf ben je ook grafisch vormgever. Hoe vult het werken in deze twee velden elkaar aan?

Ze vullen elkaar behoorlijk goed aan. Ze hebben allebei te maken met compositie, kleurenschema's en stemming. In de praktijk, werkt de een bijna nooit zonder de ander. De laatste tijd heeft mijn werk als grafisch vormgever aan de kortste kant getrokken. Op het moment focus ik me op fotografie, wat erg tijdrovend is geweest.

 

Wat is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Ik was voor lange tijd terughoudend ten opzichte van Instagram, omdat ik het gevoel had dat ik niet een of ander social netwerk nodig had in mijn leven. Maar mensen doen er echt geweldige dingen!

Naar welke muziek luister je op het moment veel?

Over het algemeen vallen de meeste van mijn afspeellijsten in de techno en electronische categorieën. Soms luister ik ook naar een beetje old school rap of eighties tunes. Op dit moment: Higher Level (Bicep Remix).

 

Planten of dieren?

Planten! Zij rennen niet weg wanneer je ze probeert te fotograferen.

 

Bedankt, Christoph!

 
 
×