Als creatief multitalent met een handje voor DIY-projecten kwam Jules Villbrandt van Herz und Blut een avond langs bij JUNIQE, om ons vier originele tips voor het inpakken van cadeaus live te demonstreren – die ze in haar blogpost (in het Duits gedetailleerder beschrijft. Ze nodigde bevriende bloggers uit en leerde hen onder het genot van glühwein en kerstkoekjes, hoe je met JUNIQE cadeaupapier. We vroegen Jules wat er op haar verlanglijstje staat en waar ze inspiratie voor kerstcadeaus vandaan haalt.

Opgroeiend op het platteland, heeft Jules een oog voor bijzondere vondsten uit de natuur ontwikkeld. Ze leerde om deze, met behulp van een beetje creativiteit, om te vormen tot wonderbaarlijke objecten. Na school besloot Jules om haar thuishaven Brandenburg de rug toe te keren en neer te strijken in Berlijn-Wedding, waar ze zich bezighoudt met haar passie voor het fotograferen van mooie interieurs en struinen over vlooienmarkten.

Wat als hobby met streetstyles van vriendinnen begon, is ondertussen mijn beroep geworden.

Op haar blogazine Herz und Blut draait het ook om deze passies, waar ze indrukken van bijzondere plekken en esthetische momentopnames van liefdevol gearrangeerde details weergeeft – van verse bossen bloemen tot buitengewone muurkunst.

Ik hou van fotograferen! Het blogazine is een goede plek om mensen en interessante dingen te portretteren.

Wat is jouw favoriete gelegenheid om cadeaus te geven?

Iedereen, echt iedereen die mij kent, weet dat ik ongelooflijk hou van cadeaus geven hou. Ik kom altijd met een bos bloemen aanzetten. Ik vind dat je ook niet altijd een speciale gelegenheid nodig hebt, hoewel ik verjaardag of babyshowers perfecte momenten vind om iets te geven. Maar tussendoor en onverwachts is toch het allerleukst. Ik heb speciaal daarvoor een kleine cadeaukast, voor als ik eens moet improviseren.

Wat staat er dit jaar bovenaan jouw verlanglijstje voor kerst?

Om eerlijk te zijn wens ik ieder jaar eigenlijk gewoon een kleine kerst time-out, om te kunnen genieten van de gezellige tijd en vooral helemaal niets te doen, met de benen omhoog te zitten en een beetje rond te hangen, dat zou geweldig zijn. En het klinkt misschien oubollig, maar ik wens bovenal dat iedereen van wie ik hou gezond is. Dat is onbetaalbaar!

Welke cadeautrends hebben jouw als blogger overtuigd in het bijzonder? Wat ligt er dit jaar bij iedereen onder de boom?

Ik denk dat de klassieke, exclusieve kerstcadeaus zoals cashmere truien en parfums niet aan populariteit verliezen. Kerst is ook een goede gelegenheid om mooie keramiekwaren of kleine curiosa uit de hele wereld te schenken. Minder is in elk geval meer.

 

Heb je een paar gouden tips voor de zoektocht naar cadeaus?

Dat ik natuurlijk veel tijd doorbreng op het internet – zeg je dat nog zo? (lacht) – krijg ik het hele jaar door veel indrukken. Ik maak veel gebriuk van Pinterest, of ik gebruik de opslaan-functie in Instagram, om al het moois dat ik tegen kom te kunnen bewaren. Ik hou bijvoorbeeld van de spullen van Nandi. Hier ontdek je zoveel producten van over de hele wereld. Dit jaar komt het shopping-paradijs naar ons toe, we organiseren namelijk een pop-up shop in onze studio. Daarnaast geef ik toe, dat ik in de kersttijd ook van het chique warenhuis KaDeWe (Kaufhaus des Westens) hou.

Mooi inpakpapier is het halve werk.

Wat is het allermooiste cadeau dat iemand jou ooit heeft gegeven?

Ach, ik heb zoveel prachtige cadeaus gekregen. Maar niet zo heel lang geleden heeft mijn lieve vriendin Chrissi mij verrast met een concertkaartje van The Streets. Zo leuk!

Welk cadeau vond je het moeilijkst om in te pakken en hoe is het je uiteindelijk gelukt?

Het maakt allemaal niet uit, uiteindelijk laat alles zich inpakken, ik vertel je de bonbon-truc. Papier eromheen, aan twee uiteinden een strik, et voilà.

Welk JUNIQE cadeaupapier is jouw favoriet?

Ik vind het luipaard inpakpapier het allerbeste, omdat dit iets geraffineerds heeft – het doet me ergens aan Versace denken. Het heeft echt klasse!

 

Heb je een goede raad voor onze lezers en lezeressen, voordat ze zich aan het inpakken wagen?

Eigenlijk is er hier niet echt een truc. Mooi cadeaupapier is het halve werk. Voor de DIY-fans kunnen er nog een paar zelfgemaakte cadeaulabels en een paar takjes gevonden tijdens je laatste winterwandeling bij, en het geheel is compleet!


Inpakken maar

Foto's: Jules Villbrandt

Tekst: Diane Mironesco

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×