De in Berlijn wonende kunstenares en ontwerper Julia Danckwerth begon haar carrière in mode, en behaalde haar diploma aan de Weißensee Kunsthochschule in 2014. Sindsdien is ze begonnen met een PhD, heeft ze haar eigen modelabel gestart en illustreert ze wanneer ze een vrij moment heeft. Haar kunst is voornamelijk figuurlijk en minimalistisch: ze laat graag onderdelen weg, om een “esthetiek van het ontbrekende” te creëren.

Welke technieken en media gebruik jij voor de creatie van jouw illustraties?

Zo’n 80% van mijn werk is naaloog, 20% is digitaal – om de illustraties af te ronden. Ik gebruik voornamelijk hele fijne potloden.

 

Zijn er kunstenaars of muzikanten die jou beïnvloeden?

Ik bewonder het werk van Sasha Waltz, Karl Otto Götz en Egon Schiele.

 

Hoe doe jij onderzoek?

Ik probeer om het bestuderen van literatuur, het doen van onderzoek, het maken van schetsen en prototypes te benaderen als een cyclisch proces.
Wat inspireert jou?

De dialoog met het lichaam; onze perceptie en bewustzijn ervan.

 

Kun je ons iets meer vertellen over jouw PhD-project?

Ik concentreer me op de relatie tussen mensen, machines en lichamen – met de focus op zichtbaarheid, bewustzijn en perfecptie. Ik onderzoek het onderwerp van onze lichamen en mode als interface.

 

Laten we het hebben over jouw werken die je bij JUNIQE verkoopt. Hoe is jouw modestijl vertegenwoordigd in jouw illustraties?

Ik denk dat dit een moeilijke vraag is om te beantwoorden. Ik waardeer een pared-back esthetiek, iets dat weerspiegeld wordt in mijn 2D en 3D-werk.

Wat is jouw favoriete type werk?

Ik graag verschillende dingen, ik wissel graag af tussen brainstormen, research doen en creëren.

 

Als je kon samenwerken met een beroemde artiest – dood of levend – wie zou dat dan zijn en waarom?

Ik zou Sasha Waltz of Karl Otto Götz kiezen. Ik ben gefascineerd door het feit dat beide kunstenaars niet alleen een nieuw soort esthetiek geïntroduceerd hebben, maar het ook tot leven hebben gebracht en het verder ontwikkeld hebben.

 

Wat zou jouw droomproject zijn?

Om het onzichtbare te materialiseren en materiaal onzichtbaar te maken.

 

Bedankt, Julia!

 
 
×