Kerstdecoratie: een feestelijk interieur Kerstdecoratie: een feestelijk interieur

Tips voor winters wonen in verschillende levensfases

Tips voor winters wonen in verschillende levensfases

De dagen worden korter, de frisse lucht zorgt voor een rode blos op je wangen en de geur van oliebollen komt je op iedere straathoek tegemoet. Het einde van het jaar is sowieso een grote gezellige bedoening, met alle feestelijkheden en de voorbereiding van die paar dagen waar het allemaal om draait: de boom optuigen, kerstkaarten schrijven en versturen en het menu van dit jaar bedenken – we vinden het heerlijk.

Om in alle rust te kunnen genieten van de meest knusse dagen van het jaar, is een goede voorbereiding het halve werk. En hoe breng jij dit jaar eigenlijk de kerstdagen door? Bij je ouders, met je geliefde of met jouw gezin: hier zijn drie ideeën voor kerstdecoratie passend bij jouw levensfase.

Voorpret met vrienden

Net als veel van je leeftijdsgenoten heb je het ouderlijk nest verlaten en woon je op jezelf, met huisgenoten of in je eigen studio. Omdat het nog even duurt tot jouw kerstvakantie is aangebroken, is het de moeite waard om ook je eigen stek een feestelijke look te geven – zelfs met een klein budget.

Profiteer van het weerbarstige weer en nodig je vrienden uit voor een flinke mok stomende glühwein of warme chocomelk, en ga samen aan de slag met het vouwen van papieren decoraties in de kerstsfeer. Trakteer jezelf op een chocolade adventskalender om de dagen tot het grote feest af te tellen en creëer met behulp van de leukste miniposters een abstracte kerstboom tegen jouw muur. Zo haal je kerst toch een beetje in huis, maar dan nét even anders.

Lekker met z'n tweetjes

Dit jaar geen gepuzzel met het verdelen van de kerstdagen over jullie beide families – kerst 2018 staat in het teken van jullie tweeën. En in plaats van de koffers te pakken en naar een knus huisje in het bos te gaan, kun je ook jouw interieur in dezelfde sferen brengen: warm en romantisch, is het credo. In zo’n zen-omgeving heb je alle ruimte om uit de dagelijkse sleur te stappen en opnieuw uit te vinden wat je ook alweer zo ontzettend leuk vond aan elkaar. Ontdek onze collectie designs in wabi-sabi thema, passend binnen de Japanse filosofie over de schoonheid van imperfectie, waarin natuurlijke onvolkomenheden en natuurlijke materialen centraal staan. Haal de natuur in huis: dennenappels en -takken, eenvoudige en rustieke kunstwerken en andere natuurvondsten van het najaar.

Wil je ook van de weken voorafgaand aan de kerstdagen een speciale tijd maken? Trakteer jezelf op een botanische adventskalender: iedere dag pakt een van jullie een poster uit, om direct op te hangen of om voor later in het jaar te bewaren. Breng jullie romantische winterinterieur nog meer in de kerststemming met kleine kerstversieringen in goudtinten en plaats her en der een aantal geurkaarsen. Alles wat je nu nog hoeft te doen is in de armen van je geliefde rollen om te genieten van het moment.

Onder de boom met de kids

Sinds je vader of moeder bent geworden, heeft kerst een heel andere betekenis gekregen. Nadat Sinterklaas ze heeft verrast met de mooiste cadeautjes, komt ook de kerstman een aantal weken later nog langs. Je kijkt nu al uit naar de glinsterende ogen van jouw kinderen met al die pracht en praal, en probeert ze zoveel mogelijk te betrekken bij de voorbereidingen van deze bijzondere dagen. De kerstboom wordt traditioneel opgetuigd met zilveren ballen en een piek, met hier en daar een door mollige kinderhandjes gemaakte kerstversiering.

Dit jaar nodigen wij jou uit om het ietsje pietsje anders te doen. De boom is dit jaar volledig jouw domein, en de kids krijgen hun eigen plek op de muur waar ze je al hun kerstknutsels én hun favoriete posters uit onze adventskalender in dierenthema ophangt. Naast de boom, boven hun bedden of bij de voordeur kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten, nog steeds passend in het thema dat jij hebt gekozen voor de versiering van jouw huis.

Iets moois gezien in dit artikel? Vind hier de designs:

Coverfoto: Aim For the Moon, Red Berries 2, en Fairytale Lights.

Vier het met vrienden: Polar Bear Santa, Glühwein, Spirit, Glühwein, Coworking, Cinema No.12, Never Stop ExploringChristmas Cactus

Lekker met z'n tweetjes: Minimalist Painting 02, Watercolor 6, Leaf Study 3.

Onder de boom met de kids: Dierenrijk adventskalender

Tekst: Caroline Lacaille

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×