Ontbijten als een kunstenaar Ontbijten als een kunstenaar

JUNIQE x mymuesli

JUNIQE x mymuesli

Om te smullen: in samenwerking met mymuesli is er een collectie tot stand gekomen van zes mueslikokers met designs van vijf van onze kunstenaars, die je online bij mymuesli kunt vullen met jouw favoriete ontbijtgranen. Wij pakten onze kans om met de vijf creatievelingen over hun ochtendroutines en hun ideale ontbijt te praten.

Lees verder om er achter te komen over wie niet genoeg van krijgen van avocado’s en wie er in de woestijn heeft gekookt.

Swen Swensøn: koffieliefhebber en vroege vogel

Om zeven uur ‘s ochtends gaat de wekker van de grafisch vormgever uit Leipzig. Hij woont direct naast het bos en begint zijn dag iedere ochtend met een lange wandeling. Terwijl zijn hond door de bosjes struint, komen in het hoofd van de gepassioneerd koffiedrinker de beste ideeën naar boven. ‘Snel en lekker’ zijn de criteria van zijn favoriete ontbijt, dat meestal bestaat uit muesli en idealiter dadels en stukjes chocolade bevat.

Bekijk Swens design

Mareike Böhmer: levensgenieter met een warm hart voor avocado

Wanneer haar volle agenda het toelaat, ontbijt Mareike Böhmer in een café. Hier laat de creatieve moeder van twee zich graag uitgebreid verwennen, en geniet ze van avocado-toast met vers geperst sinaasappelsap terwijl ze de andere gasten gadeslaat. Haar mooiste ontbijtervaring tot nu toe? Dat was tijdens haar reizen door Noorwegen en Zweden. Buiten voor de camper in de vrije natuur – culinaire belevenissen, waaraan de in Hessen geboren Duitse met weemoed terugdenkt.

Bekijk Mareikes design

Laura O’Connor: uitslaper die het liefst in bed ontbijt

Uitslapen is voor Laura O’Connor de basis voor een stressvrije start van de dag. Voordat de Nieuw-Zeelandse aan de slag gaat met haar illustratie gaat ze eerst door haar e-mails, checkt ze Instagram en leest ze het nieuws. Vervolgens is het tijd voor een uitgebreid ontbijt: eieren met toast, croissants of pretzels, dat de gepassioneerd uitslaapster het liefst opeet in bed.

Bekijk Laura's design

Chris Abatzis: avontuurlijke allround fijnproever

Routine? Voor Chris Abatzis is dat een niet-bestaand woord. Iedere morgen ziet er voor de Berlijnse fotograaf weer anders uit. Ook wat zijn ontbijt betreft, heeft de voormalig grafisch vormgever geen vastigheid: hartig, zoet en ertussenin en dan weer hartig. Op de vraag welk ontbijt tot nu toe het meeste indruk op hem heeft gemaakt, antwoordde hij echter stellig. In de Zuid-Amerikaanse Atacama-woestijn heeft de globetrotter op een van zijn reizen zijn eieren gekookt in een warmwaterbron op 4300 meter hoogte – een moment waarop hij zich volledig één met de natuur voelde.

Bekijk Chris' design

Iris Lehnhardt: bewuste levensgenieter

Nadat langslaapster Iris Lehnhardt haar dag is begonnen met yoga-oefeningen, bereidt ze een ontbijt met slechts verse, gezonde ingrediënten. Een muesli met havervlokken en bosbessen of brood met tomaat en komkommer vallen binnen het smakenpalet van de succesvolle schilderes. Het liefst nuttigt ze de eerste maaltijd van de dag in de keuken. Vanuit daar heeft ze namelijk een prachtig uitzicht op haar atelier en de tuin, waardoor creativiteit en gedachten voor nieuwe werken vrij spel krijgen.

Bekijk Iris' 'Untitled 160318' design

Bekijk Iris' 'Abstract Painting VII' design

Tekst: Ina Schulze

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×