Kerstmis – het feest dat ieder jaar net zoveel vol verwachting kloppende harten als hartkloppingen oplevert. Want: prachtige decoratie, gezellige kerstmarkten, vrolijke gemoedelijkheid, het kerstfeest op het werk en als klap op de vuurpijl de kerstdagen thuis zijn een groot feest, maar er moet ook veel geregeld worden.

Kerst betekent cadeautjes. En naast een stapel cadeautjes onder de boom, trekken we ook steeds vaker Secret Santa-lootjes. Het vinden van het juiste cadeau voor zowel je naasten als mensen die je minder goed kent, ontpopt zich niet zelden tot een ware speurtocht. Ook bij JUNIQE vieren we kerst met collega’s en hier zijn dan ook onze eigen, gouden tips uit de eerste hand om een stralend kerstcadeau te vinden voor wie dan ook.

Hulplijn 1: jouw eigen ideeën

Heb je het getroffen en staat de naam van jouw betere helft op je lootje genoteerd, dan hangen de vlaggen uit. Echter: het verhoogt wel de druk om de poedersuiker op de stol, de amandel op het speculaas...enfin, je snapt ‘m, het ideale geschenk te vinden. Geen nood: jij weet precies waar jouw collega-bestie van houdt. Is ze een Bourgondiër in hart en nieren die jou vorige week nog een foodcoma bezorgde met haar prijswinnende spaghetti bolognese? Proef dan eens van onze cadeaucollectie voor foodies. Of is groen zijn lievelingskleur, kon hij de mastworp nog voor hij zijn veterstrikdiploma haalde en zijn bloemen en planten z’n tweede natuur? Dan vind je sowieso iets in de selectie cadeaus voor natuurliefhebbers.

 

Hulplijn 2: het internet

Zoek uit of je ze kunt vinden op social media, vooral Facebook is een vruchtbare bron. Heb je jouw Secret Santa gevonden, kijk dan eens of je zijn of haar interesses en de evenementen waar ze hebben aangegeven naartoe te gaan kunt inzien. Zeg nou zelf, dat ze op aanwezig staan bij ‘NK diepzeeduiken voor honden’ zegt best veel over hun passie voor trouwe viervoeters. Neem voor de zekerheid dus toch even een kijkje bij onze cadeaus voor dierenliefhebbers, misschien vind je wel een mooie hondenposter. Heb je de hoop al opgegeven, dan kun je de gok wagen en iets uit onze cadeau top 100 voor ze uitzoeken. Of hou vol, en kijk toch nog even verder.

 

Hulplijn 3: hun werkbuddy

Vrijwel iedereen heeft wel iemand op werk met wie hij of zij iets meer over het privéleven deelt dan de gemiddelde collega. Vind uit wie deze persoon is voor het lootje dat jij getrokken hebt, en vraag ze naar de hobby’s en interesses van jouw Secret Santa lootje. Zo verklap je natuurlijk wie je hebt, maar het doel heiligt in dit geval de middelen. Kom je er bijvoorbeeld achter dat jouw collega een enorme cinefiel is, dan vind je sowieso iets moois in de films en beroemdheden collectie. Of misschien is ze een fervent yogi? Namasté, dan wordt ze vast helemaal zen van deze yoga cadeaus.

 

En zit je even bij de pakken neer, onthoud dan een ding goed: het gaat, naast de originaliteit, vooral om de kerstgedachte. Dus heb je je uiterste best gedaan, petje af. We zullen het aan de kerstman doorgeven – die karmapunten kun je in je zak steken.


Ga op zoek naar kerstcadeaus

Tekst: Laura Veneklaas

 
×