Sofie Corrigan woont en werkt in het Verenigd Koninkrijk en is een echte Britse: ze drinkt zoveel thee dat haar waterkoker nooit de kans heeft om af te koelen. Haar illustraties variëren van grappig tot creepy; ze werkt veel met woordspelingen (denk aan 'Instaham' - een selfies makend varkentje, of 'Dognut' - een hond met een donut om z'n kop). Onder het genot van een matcha green tea latte hadden we het over haar de kracht van thee, illustreren voor grote klanten en haar valkparkiet Tilly.

Wat is je favoriete drankje tijdens Happy Hour?

Mijn absolute favo drankje heb ik pasgeleden ontdekt in Manchester: een matcha green tea latte. Chai lattes staan ook hoog op mijn lijstje, overigens alleen als je het koffieachtige niet proeft (het duurde een eeuwigheid voordat ik er eentje probeerde want ik hou echt niet van koffie!). Ik hou niet van alcohol, en mijn voorkeur gaat dan ook elke dag van de week uit naar een kop thee of warme chocolademelk.

 

Je woont en werkt in het Verenigd Koninkrijk. Heb je karaktereigenschappen die je kunt omschrijven als ‘typisch Brits’? Vertel ons meer.

Ik denk dat ik een typische Britse ben! Ik drink altijd thee en heb geen probleem met dat stereotype. De waterkoker in mijn huis krijgt nooit de kans om af te koelen. Ik denk dat thee het antwoord is op de meeste dingen - goede of slechte zaken, thee is er om de situatie in stand te houden of om een probleem op te lossen. Ik kom uit het noorden en heb een redelijk sterk Lancashire accent. Ik ben ook dol op Britse komedie!

 

Hoe ben je in het tekenen gerold, en wanneer ontdekte je dat je illustratrice wilde zijn?

Al van kleins af aan hou ik van tekenen, en ik ben altijd aangemoedigd door mijn familie maar wist eigenlijk nooit echt wat voor werk ik zou gaan doen. Ook heb ik altijd van schrijven gehouden; toen ik jonger was schreef ik veel gedichten (ze zijn trouwens vreselijk). Mijn oudere broer en zus zijn ook creatief, dat had een enorme invloed op mij. Tijdens mijn schooltijd wist ik niet echt wat voor werk je als tekenaar kon doen (hier is volgens mij meer onderwijs over nodig, leraren!), dus ik deed het gewoon en koos onderwerpen waarvan ik wist dat ik ze leuk vond. Toen ik naar de universiteit ging, realiseerde ik me dat er een heleboel kansen zijn, en dat ik van illustreren mijn beroep zou kunnen maken als ik echt mijn best zou doen.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Hoe heeft het zich ontwikkeld?

Schattig en creepy. Het begon meer creepy dan schattig, nu is het iets schattiger (denk ik). Ik ga misschien binnenkort wel weer vol over op creepy. Sinds ik begon heb ik veel humor toegevoegd aan mijn werk. Ik hou van de naïeve look, en probeer mijn werk zo traditioneel mogelijk te houden, behalve dan dat ik het meeste digitaal inkleur. Het is leuk om te experimenteren met karakters, en ik probeer graag om uitdrukkingen vast te leggen en de humor te vangen die ik in verschillende dingen en mensen tegenkom!

 

Veel van jouw werk bevat schattige dieren. Waarom zijn zij het onderwerp in jouw illustraties?

Ik hou gewoon van dieren! Ik groei nooit uit die fase in de kindertijd waarin je een obsessie voor dieren ontwikkelt. En het is altijd een goed idee om te tekenen waarvan je houdt. Daarnaast kunnen schattige dingen een heleboel plezier brengen in het leven van anderen - als ik hiermee al een klein beetje kan helpen, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Ook zou ik graag kinderboeken illustreren, ik denk dat dieren de perfecte karakters zijn voor kinderen om zichzelf mee te vergelijken.

Tekenen wat je droomt en dromen over wat je kunt tekenen. Het is zonde om iets te dromen zonder het te tekenen, vind ik.
Sophie Corrigan

Jouw portfolio bevat een boel prestigieuze klanten. Wat is jouw grootste uitdaging wanneer je begint met een nieuw project? Waar vind jij je drive?

Ik heb erg veel geluk gehad! Ik realiseerde me dat het nadenken over een bepaalde klus een opdracht veel ingewikkelder doet lijken dan deze uiteindelijk blijkt te zijn, dus beginnen met schetsen kan ervoor zorgen dat ik de cirkel van me zorgen maken doorbreek. Ik herinner mezelf er altijd aan hoeveel geluk ik heb dat ik iets waarvan ik hou kan doen om van te leven, en dat geeft me altijd de drive om zoveel mogelijk mijn best te doen.

 

Als je voor een dag iemand anders zou kunnen zijn, wie zou je dan zijn en waarom?

Hele moeilijke vraag. Misschien Vic Reeves, gewoon om te zien hoe het er in zijn hoofd aan toe gaat! Of David Attenborough, om wat extra kennis op te doen.

Waar ga je heen als je wat ruimte in je hoofd nodig hebt?

Meestal hang ik rond met mijn valkparkiet Tilly - zij brengt me altijd in een goed humeur en fleurt mijn dag op!

 

Dromen of tekenen?

Een mooie mix van beide! Tekenen wat je droomt en dromen over wat je kunt tekenen. Het is zonde om iets te dromen zonder het te tekenen, vind ik.

 

Dankjewel, Sophie!

 
 
×