Anna Albertine Baronius a.k.a. Studio Nahili nam ons mee op een wandeling door de populaire Berlijnse buurt Kreuzberg, nodigde ons uit bij haar thuis en liet ons haar studio zien.

Kun je ons iets meer vertellen over jouw kunstenaarsnaam? Wat betekent ‘Nahili’ en wat zegt het over jou?
Ik bedacht de naam als kind. Ik wilde dat het Afrikaans zou klinken, omdat het continent mij fascineerde. Veel later, toen ik het merk oprichtte, herinnerde ik het me. Ik vond dat het paste, gezien de liefde voor reizen en nieuwsgierige aard die al mijn hele leven bij me horen.

Welk pad heb je bewandeld om de designer te worden die je nu bent?
Creativiteit en design hebben altijd onderdeel uitgemaakt van mijn leven. Ik studeerde product design en werkte vervolgens voor verschillende bedrijven in Valencia en Berlijn, totdat ik ging freelancen. Sindsdien werk ik als interieurstylist en ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van mijn merk met Studio&Shop hier in Berlijn.

Albertine, er zijn zeven kleine dingen die we graag van je willen weten. Daar gaan we:

1. Favoriete kleur?
Verrassing: wit! Het straalt zoveel vrede en kracht uit.

2. Favoriete buurt?
Wrangelkiez.

3. Favoriete plek in Berlijn?
Langs het kanaal.

4. Favoriete thee?
Verse kruiden uit de tuin.

5. Favoriete gereedschap?
Mijn camera.

6. Favoriete plant?
Pilea, maar ik noem hem liever ‘pom pom boom’.

7. Favoriete design op juniqe.nl?
‘Endless Summer - Wind’ en ‘Endless Summer - Water’, deze geven mij altijd een vakantiegevoel.

 

Jouw appartement is jouw tempel. Hoe zorg je ervoor dat jouw huis er altijd tot in de puntjes uitziet?
‘Altijd’ is relatief - eigenlijk denk ik dat ik het alleen voor elkaar krijg om de boel op te ruimen voordat er een shooting plaatsvindt. Als interieurstylist en fotograaf, heb ik natuurlijk oog voor wat er goed uitziet op de camera, die elementen mogen dus blijven. De overgebleven creatieve chaos verstop ik vervolgens in allerlei kastjes en lades.

Hoe ziet jouw leven er over 30 jaar uit?
Behoorlijk hetzelfde als nu, ik doe het liefst waarvan ik hou. Ik hoop dat het in deze wereld ooit mogelijk wordt om in vrede te leven, en dat het milieu niet compleet geruïneerd wordt. Verder zijn mijn wensen redelijk normaal - het hebben van mijn eigen tuin (voor verse thee), en voor familie en vrienden die mij komen opzoeken...

Dankjewel, Anna!

 
 
×