We luiden het nieuwe jaar in met nieuwe dromen, verse hoop en goede voornemens. De kerst en nieuwjaarsfestiviteiten maken plaats voor rustigere tijden, welke ruimte bieden voor kalmte in je hoofd. De tijd is aangebroken om een blik te werpen op dat wat komen gaat en te fantaseren over alles wat het jaar te bieden heeft. Golven van nieuwe energie pulseren door de designwereld, en de creatieve tendens van dit jaar is eveneens de onderste kleur van de regenboog: PANTONE 18-3838 is de meest trendy kleur van het universum.

De afgelopen twee decennia heeft de ‘Color of the Year’ verkiezing van het Pantone Color Institute ongetwijfeld impact gehad op de wereld van interieur en design. Trendwatchers hebben maanden gespendeerd met het voorspellen van wat nou toch de kleur zou gaan worden die alles van haute-couture catwalks tot glossy magazines en corporate identiteiten in 2018 gaat overnemen. En we zouden liegen als we zouden zeggen dat we bij JUNIQE geen aandeel hebben gehad in het doen van voorspellingen, terwijl het einde van 2017 steeds dichterbij kwam.

Met visies van zelf-uiting in de ene hand en een met kunst gevulde catalogus in de andere, nodigen we jou uit om Jimi Hendrix’s ‘Purple Haze’ op te zetten, volle bak uit de speakers te laten knallen en een flinke splash Ultra Violet binnen te laten in jouw interieur.

Neem een duik in dualisme

Kijkend naar het lichtspectrum is ultraviolet is virtueel onzichtbaar voor het menselijk ook. En toch, ergens tussen woeste, gepassioneerde roodtinten en kalme zeeën van blauw, straalt de schaduw van paarse complexiteit voort, als een stabiele lichtbron.

Pantone heeft zeker weten onderzoek aan het spirituele front gedaan toen ze de kleur van dit jaar selecteerden. Violet is de kleur van het kruinchakra, dat sterk verbonden is met onze aangeboren behoefte aan balans. Het kruinchakra is het energiecentrum van het lichaam. Het werkt samen met ons bewustzijn en helpt ons met onze transcendentie, het buitengewone.

De beste manier om deze kalmte te laten vertegenwoordigen door jouw interieur? Paarse geometrie en kleurovergangen dienen als een vriendelijke, dagelijkse herinnering om altijd stevig met twee benen op de grond te staan, ondertussen de verbinding met het universum en verder in stand houdend.

 

Omarm de eindeloze mogelijkheden

Over het universum gesproken, Ultra Violet belichaamt ook het gevoel van eindeloze mogelijkheden die de toekomst te bieden zullen hebben. In 2000 stond het nieuwe millennium voor de komst van een digitaal tijdperk, en slechts 18 jaar later verandert onze wereld sneller dan je Planeet negen* kunt zeggen. Leatrice Eisemann, de Executive Director van het Pantone Color Institute, licht dit toe op Pantone’s Color of the Year pagina:“Van het verkennen van nieuwe technologieën en de grotere melkweg, tot artistieke uitdrukkingen en spirituele reflectie, de intuïtieve kleur Ultra Violet schijnt een licht op wat nog moet komen.” Er is geen twijfel over mogelijk dat haar astronomische en astrologische interpretatie van PANTONE 18-3838 ook geworteld is in technologie, data en trendonderzoek.

Nu is de vraag: wat wil jij dit jaar bereiken? Zet een stap vooruit, vertrouw in de macrokosmos en leer de kunst van het manifesteren à la JUNIQE met de hulp van galactische posters en prints. Ultra Violet is er om je eraan te herinneren dat de wereld aan je voeten ligt.

 
Van het verkennen van nieuwe technologieën en de grotere melkweg, tot artistieke uitdrukkingen en spirituele reflectie, de intuïtieve kleur Ultra Violet schijnt een licht op wat nog moet komen.
Leatrice Eisemann, Executive Director van het Pantone Color Institute

Maak een mindful wandeling

Van woestijnen en bossen tot oceanen en bergen, paars is niet direct de eerste kleur die in je opkomt wanneer je denkt aan Moeder Aarde. Maar let je goed op, dan zul je verrast zijn over hoe opmerkelijk het zijn weg door onze omgeving doorkruist. Neem het blauwe uur, het moment van de schemering waarop de lucht zijn meest fotogenieke moment heeft bereikt – zou het niet fantastisch zijn om dit te omringen met vurig oranje en levendig violet? Of de sprankelende dauw tijdens een mistige ochtend in februari? Kun je het vleugje lavendel je al uit bed zien wuiven, in het grijs-getinte licht?

Met deze afbeeldingen in gedachten, moet onze selectie van fine art natuurfotografie in paarstinten wel het een-na-beste ding zijn na het absorberen van de opkomende zon vanaf een hoge bergtop.

 

En uiteindelijk, voor degenen onder ons die meer klaar zijn dan ooit om de Ultra Violet golven te berijden, ga er helemaal voor met dit mythische drietal van typealive. Deze eye-catching statement set is ook een van de meest gevierde kunstcombinaties in het JUNIQE hoofdkwartier. Of het nu een poster voor je kantoor of een kussen voor jouw huis, een notitieboek met patroon of amethyst skyline is, wij nodigen je uit om de sfeer en kracht van de kleur paars in 2018 te verwelkomen in jouw huis. Ga met ons mee op missie: Ultra Violet. Everywhere.

Baad in purple rain

Tekst: Maia Frazier

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×