EEN KLIMAATNEUTRALE TOEKOMST

We zijn er trots op dat we nu samenwerken met Leaders for Climate Action (LFCA) om onze uitstoot te berekenen en duidelijke stappen te zetten in de richting van compensatie en reductie. Dit is ons startpunt, en met LFCA als partner zullen we onszelf blijven uitdagen voor het bereiken van volledige koolstofneutraliteit in alle stappen van ons proces, van productie tot levering.

Onze samenwerking met LFCA ondersteunt herbebossingsprojecten in Nicaragua, waar kleine boeren samenwerken om ongebruikte delen van hun land te herbebossen. Deze initiatieven creëren mogelijkheden waardoor lokale boerenfamilies controle over hun hulpbronnen kunnen behouden. Ook zorgen de initiatieven voor herstel van de natuurlijke habitat van inheemse soorten, de vermindering van CO₂-uitstoot en de verbetering van de ecologische en sociaaleconomische omstandigheden voor lokale gemeenschappen.ONZE POSTERS EN LIJSTEN

Al onze posters, prints en lijsten worden in de EU gemaakt, waarbij 70% de volledige Forest Stewardship Council (FSC) certificering behaalt: alle materialen worden geproduceerd volgens de hoogste ecologische en sociale standaarden en komen uit goed beheerde bossen of gerecyclede bronnen.


70% is veel, maar nog niet genoeg. Daarom evalueren we elk jaar hoe we dichter bij de 100% kunnen komen. In samenwerking met onze producenten willen we de duurzaamheid van onze producten verbeteren. Dit doen we onder andere door materialen te selecteren met het oog op het milieu en door de processen voortdurend aan te passen om het productieafval tot een minimum te beperken.


VERPAKKING, VERZENDING EN RETOURZENDING

Sinds 2019 hebben we de hoeveelheid plastic in onze verpakkingen met 70% verminderd, en 100% van de poster bestellingen worden nu plasticvrij verzonden.

Onze kartonnen verpakkingen zijn op maat gemaakt voor grotere bestellingen om afval te verminderen. Ook zijn ze volledig recyclebaar. Ben je niet tevreden met je bestelling? We bieden retourmogelijkheden aan die zijn ontworpen om afval te minimaliseren en zendingen te verminderen, waardoor onze ecologische voetafdruk kleiner wordt. Tot mei 2021 hebben we al meer dan 16,6 miljoen kilometer aan verzendingen kunnen besparen - dat zijn ongeveer 21 reizen naar de maan en terug, om je een idee te geven.

ONZE WOONACCESSOIRES & SCHRIJFWAREN

Onze schrijfwaren worden in de EU geproduceerd en zijn 100% FSC®-gecertificeerd. Bovendien verzenden wij sinds 2021 al onze schrijfwaren volledig plasticvrij.

Van kussens en dekbedovertreksets, tot strandlakens en douchegordijnen - al onze producten worden in Duitsland gemaakt en voldoen aan strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen. Bovendien zijn ze allemaal 100% OEKO-TEX gecertificeerd. Om afval te verminderen, zijn onze kussens gemaakt met gerecyclede vulling, waarbij gebruik wordt gemaakt van textiel restanten die anders zouden worden weggegooid.


Vragen over ons duurzaamheidsbeleid? Contacteer consciousness@juniqe.com

Kom meer te weten over JUNIQE— ons verhaal, onze overtuigingen, onze kunstenaars, en onze community.

MEER INFO