STREVEN NAAR BETER

Bij JUNIQE is duurzaamheid een kernprioriteit, want we nemen onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de planeet serieus. Daarom evalueren we voortdurend onze productie- en leveringsprocessen en andere aspecten van onze bedrijfsvoering: een plicht die wij verschuldigd zijn aan onze kunstenaars, onze medewerkers en onze community.

We hebben al veel stappen gezet op weg naar een duurzamere toekomst, maar er kan nog veel meer worden gedaan. We gaan de uitdaging aan!

ONZE POSTERS EN LIJSTEN

Al onze posters, prints en lijsten worden in de EU gemaakt, waarbij 70% de volledige Forest Stewardship Council (FSC) certificering behaalt: alle materialen worden geproduceerd volgens de hoogste ecologische en sociale standaarden en komen uit goed beheerde bossen of gerecyclede bronnen.

70% is veel, maar nog niet genoeg. Daarom evalueren we elk jaar hoe we dichter bij de 100% kunnen komen. In samenwerking met onze producenten willen we de duurzaamheid van onze producten verbeteren. Dit doen we onder andere door materialen te selecteren met het oog op het milieu en door de processen voortdurend aan te passen om het productieafval tot een minimum te beperken.


VERPAKKING, VERZENDING EN RETOURZENDING

Sinds 2019 hebben we de hoeveelheid plastic in onze verpakkingen met 70% verminderd, en 100% van de poster bestellingen worden nu plasticvrij verzonden.

Onze nieuwe kartonnen verpakkingen zijn op maat gemaakt voor grotere bestellingen om afval te verminderen. Ook zijn ze volledig recyclebaar. Ben je niet tevreden met je bestelling? Onze retourmogelijkheden zijn ontworpen om afval te minimaliseren en zendingen te verminderen, waardoor onze ecologische voetafdruk kleiner wordt. Tot juni 2020 hebben we al meer dan 3,5 miljoen kilometer aan verzendingen kunnen besparen - dat zijn ongeveer 5 reizen naar de maan en terug, om je een idee te geven.

ONZE KANTOORARTIKELEN

Al onze kantoorartikelen worden in de EU geproduceerd en zijn 100% FSC®-gecertificeerd. Hoewel de verpakkingen van onze kantoorartikelen nog niet volledige plasticvrij zijn, staat dit hoog op onze agenda: ons doel is om eind 2020 over te stappen op geheel recyclebare verpakkingen.

ONZE WOONACCESSOIRES

Al onze producten worden in Duitsland gemaakt en voldoen aan strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen. Onze woonaccessoires, zoals kussens en dekbedovertrekken, zijn allemaal 100% OEKO-TEX gecertificeerd. Onze kussens zijn gemaakt met gerecyclede vulling, waarbij gebruik wordt gemaakt van textiel restanten die anders zouden worden weggegooid.

Onze belangrijkste textielproducent biedt flexibele arbeidsmogelijkheden aan lokale mensen die voor uitdagingen staan bij het betreden van de arbeidsmarkt, zoals alleenstaande ouders en mensen met een beperking. Dit maatschappelijke initiatief zorgt er bovendien voor dat er geen onnodige producttransporten vanuit het buitenland plaatsvinden, waardoor onze ecologische voetafdruk nog verder wordt verkleind.


Vragen over ons duurzaamheidsbeleid? Contacteer consciousness@juniqe.com


Kom meer te weten over JUNIQE— ons verhaal, onze overtuigingen, onze kunstenaars, en onze community.

×