Bakkers klaar, bakken maar! Bakkers klaar, bakken maar!

Een zoete speurtocht naar de perfecte prints voor bevlogen thuisbakkers

Een zoete speurtocht naar de perfecte prints voor bevlogen thuisbakkers

We kennen allemaal wel iemand die in zijn of haar vrije tijd het liefst met de garde in de ene en de beslagkom in de andere hand staat. Al bakkend voor hun familie, vrienden of collega’s vind je ze regelmatig in de keuken, omringd door kookboeken, bakvormen en geheime ingrediënten.

In de geest van Heel Holland Bakt hebben we het recept voor perfecte wanddecoratie cadeaus openbaar gemaakt waarmee iedere thuisbakker met zijn of haar neus in de boter valt.

Voor de people-pleaser

Ga je bij haar op de thee, dan weet je dat er een brownie op je staat te wachten. Is er iemand jarig? Zij zal de eerste zijn die aanbiedt om haar nieuwste zoete creatie te maken – iets dat bij iedereen in de smaak valt, van verrukkelijke citroencake tot een bakplaat vol geurige gemberkoekjes.

Zoet, kleurrijk en vol liefde – dit zijn niet alleen de kenmerken van de baksels, maar ook de karaktereigenschappen van jouw vriendin. Levendige prints zoals Kitchen Mess en Weekend Donuts voor in de keuken of eetkamer zijn daarom ook zeker aan haar besteed – wanddecoratie die hun karakteristieke uitbundigheid en levenslust benadrukt.

Voor de culinaire wetenschapper

Het maken van desserts en het creëren van allerhande zoetigheden is voor hen veel meer dan een hobby – het is een wetenschap op zich, of zelfs een mogelijk carrièrepad. Ze besteden al hun vrije tijd met de neus in de kookboeken, leren nieuwe baktechnieken en oefenen net zo lang totdat ze deze volledig onder de knie hebben. Hun spektakelstuk kan van alles zijn, van soezentaart tot de beruchte, moeilijk te bereiden éclair.

Deze pâtissier in de dop maak je het blijst met wanddecoratie die een ode brengt aan hun favoriete ingrediënten en de precisie en passie waarmee ze die in hun gebakjes verwerken. Geef ze Elena Veroneses tot op de millimeter gestructureerde aardbeien of een intrigerende citroenillustratie van Vintage Print Collection die een ode brengt aan hun culinaire kundigheid.

Voor de huishoudelijke god(in) van de familie

Bakken is voor hen vooral praktisch, snel en geschikt voor de hele familie. Denk aan zandkoekjes, marmercake of een oudhollandsche appeltaart. De print Sauerteigbrot No. 1 door Eat This is hét perfecte cadeau voor het culinaire hoofd van de familie. Net zoals hun eigen baksels bestaat zuurdesembrood uit eenvoudige ingrediënten die, wanneer in de juiste verhoudingen met elkaar vermengd, tot een goddelijk resultaat leiden – dat noemen wij nou culinaire synergie.

Op zoek naar een design dat ook door de kinderen gewaardeerd zal worden? De kleurrijke, culinaire lekkers van de “Food Alphabet” collectie van BLAEK Design Studio geven iedere keuken een vrolijke noot, en zo leren de kinderen ook nog eens wat.

Voor de absolute clean-eater

Of ze nu op hun figuur letten of goed willen doen voor het milieu, deze gewetensvolle bakker zweert bij natuurlijke suikers en biologische ingrediënten. Bij hen in huis vind je gedroogde vruchten en ruik je de geur van gestoomde groenten. Wanneer ze een verrassing meenemen naar kantoor, dan is het meestal iets in de trant van avocadomousse of een rode bieten cake – desserts zijn voor hen onvervangbaar, en net zo onweerstaanbaar.

Wat je deze fantastische vriend of vriendin cadeau moet doen? Ga voor een statement piece zoals deze sappige avocado door Lila en Lola die zowel een ode is aan hun meest gegeten vrucht en die, net als zij, altijd net een beetje extra zijn? Of ontdek meer van onze fruit- en groente prints en geef ze een mooi cadeau met persoonlijkheid.

Tekst: Lucy Woods

Vertaling: Laura Veneklaas