De food-tastic illustratrice Gretchen Roehrs woont in San Francisco, waar ze haar tijd doorbrengt met het verzinnen van nieuwe recepten voor haar culinair geïnspireerde kunstwerken. We deden een drankje en spraken over snoep, croissants en haar obsessie met de natuurlijke vormen die ze tegenkomt in de natuur.

Wat drink je het liefst tijdens Happy Hour?
Een Manhattan!

Je hebt een achtergrond in mode. Hoe kwam je erop om 'food couture' te creëren?
Ik heb fashion design gestudeerd, en het leren van het creëren van mode-illustraties was een groot onderdeel van de opleiding. Op een dag, tijdens de lunch, betrok ik etenswaren bij mijn tekeningen.

Waar komt de inspiratie voor de outfits in jouw designs vandaan?
Natuurlijke vormen die ik vind in natuurlijke objecten, en dan met name in fruit en groenten, inspireren mij het meest bij het creëren van de outfits.

Jouw designs bevatten meestal gezonde etenswaren zoals fruit en groenten. Als je iets ongezonds zou moeten selecteren voor een nieuw design, wat zou het dan zijn en waarom?
Ik zou dan voor snoep gaan - ik ben een zoetekauw.

 

Je quote bij JUNIQE is "Ik speel nog steeds met eten". Wat is jouw favoriete gerecht?
Mijn favoriete gerecht is alles dat pasta als hoofdingrediënt heeft. Vertel ons iets meer over jouw creatieve proces.

Hoe vormt een nieuw kunstwerk zich van begin tot eind?
Meestal zie ik een vorm in een stuk fruit of groente, dat me doet denken aan een bepaald kledingstuk. Ik teken het figuurtje eromheen, maak er een foto van en publiceer het!

Door wie raak jij geïnspireerd, waarom en hoe? Irving Penn en David Downton zijn een grote inspiratiebron voor mijn stijl. De manier waarop zij respectievelijk etenswaren en vrouwen vastleggen, is adembenemend.

Waar mogen we jou voor wakker maken? Mijn beagle Charley maakt het lastig om in slaap te vallen.

Boerenkool of croissants? Op een slechte dag croissants, ook op een goede dag trouwens.

Bedankt, Gretchen!