Voor en na: de mooiste woonkamers op Instagram Voor en na: de mooiste woonkamers op Instagram

Ontdek het effect van passende wanddecoratie op interieurs van onze community

Ontdek het effect van passende wanddecoratie op interieurs van onze community

Volg je @juniqeartshop op Instagram, dan heb je vast onze reposts gezien van de immer stijlvolle interieurs van onze volgers. Boho-chic, urban jungle, strak industrieel of pastel perfect? Ontdek de trending woonkamers van onze volgers en laat je inspireren door de prints die hun inrichting net dat beetje extra geven.

Fris wit met een vintage tintje

Vintage houten meubilair, witte muren en hier en daar wat groen – stuk voor stuk elementen die het interieur van binnenhuisarchitecte Marion Gavallet (@marelledecodesign) tot een fijn, rustgevend geheel maken. De eyecatcher in dit interieur is toch wel het jaren ‘50 dressoir: aangekleed met eigentijdse, groene glazen vazen gevuld met eucalyptustakken en houten accessoires, dit meubelstuk staat hier volledig op z’n plek.

Subtiele zwart-wit wanddecoratie en een aantal nieuwe accessoires geven het interieur een boho-chic look en feel. Marion heeft de zomer in huis heeft gehaald, dat moge duidelijk zijn – met de gedroogde pampaskruiden en een schelp waarin je de zee nog kunt horen ruisen is het al dan niet denkbeeldige zomerhuisje in Zeeland nooit ver weg.

De prints die ze heeft gekozen, reflecteren haar filosofie: “Ieder accessoire moet iets persoonlijks hebben. Het moet emoties oproepen, een verhaal vertellen en ons thuis doen voelen.” Het werk ‘Heart You’ heeft ze gekozen omdat dit haar relatie symboliseert, de illustratie ‘Gary’ herinnert haar aan de techniek die ze heeft geleerd tijdens haar tekenstudies en de prachtige ‘Lisa 2’ roept dankzij het spel van licht en schaduw gedachten op aan mooie zomerdagen. Het resultaat is een gezellig boho-chic interieur waarin je niet anders kunt dan je thuisvoelen.

Een uitnodigende urban jungle

Als Bojoura, alias @mooiibo, één advies zou moeten geven, dan zou dat zijn om “Voeg kleur toe aan je interieur! Dit kan een muur zijn, een meubelstuk of een mooie print. Het geeft zoveel meer sfeer in huis.” Dat kleur een rustgevende kracht kan hebben, zien we terug in Bojoura’s woonkamer. De prachtige saliegroene muur kalmeert de geest, en blendt helemaal in met de weelderige planten en natuurlijke texturen van het rotan en hout van haar meubels en accessoires.

Van de Europese bossen naar de tropen – waar Bojoura’s grootste decoratiestuk eerder een edelhert was, heeft dit gracieuze dier plaats moeten maken voor een aantal rondvliegende, pratende junglebewoners. De nieuwsgierig ogende papegaaien op de foto ‘Birds of Paradise 01’ geeft een speels inkijkje in de kamer en lijkt de ruimte te verlevendigen. Op de vraag naar hoe ze tot haar keuze is gekomen, antwoordt ze eenvoudigweg: “Ik ben gek op dieren! In het echt, maar ook als mooie afbeelding aan de muur. Je komt dan toch weer een stukje dichter bij de natuur. Ik was uiteraard gelijk verliefd op die twee papegaaien en ook qua kleur passen ze perfect in mijn interieur.” Daar kunnen wij ons helemaal in vinden, doe ons ook maar zo’n woonkamer met jungle als thema.

Strak, industrieel en een vleugje poederroze

Marjolein Bouhuijzen (@marjoleinbouhuijzen) slaat volledig de plank raak als het gaat om het combineren van strakke, industriële basisstukken en zachtere elementen zoals satijnen woonaccessoires en een poederroze muur. Deze category manager voor Hema en eigenaresse van ‘Mints’ heeft van haar passie voor interieur haar werk gemaakt. De woonkamer heeft met z’n wasbetonnen vloer en metalen glazen deuren een resolute, industriële uitstraling. Om dit koele uiterlijk een beetje in balans te brengen, heeft ze ervoor gekozen om planten te selecteren met een enigszins grafisch blad, zoals de Ficus Lyrata en een Epiphullum ZagZag, om de boel aan te vullen met prints van minimalistische lijnen.

Ze legt ons uit waarom ze heeft gekozen voor ‘Portofino’ en ‘Silhouettino’. “Ik heb gekozen voor deze prachtige designs omdat ze ons interieur versterken. Ik houd van een interieur met een krachtige basis en daarom heb ik gekozen voor de zwart stalen kozijnen. De minimalistische designs van de grafische lijnprints en het Scandinavische gevoel die de prints uitstralen passen perfect in ons interieur. De ‘G’ is de eerste letter van onze familienaam en deze geeft ons huis persoonlijkheid.”

Family first

Wat ons direct aansprak aan de inrichting van interieurontwerpster Yve, alias @everyve? De woonkamer van het familiehuis ademt dankzij het perzikroze, het wit en het hout een zonnige sfeer uit. Een aantal poëtische illustraties versterken dit gemoedelijke effect – de combinatie van ‘Flowergirl III’, ‘Love Catching’, en ‘Mom’ roept fijne familiemomenten op en geeft ons een kijkje in dit huis vol leven. "Ik hou van deze illustraties. Deze compositie is zowel vrolijk als rustgevend: de warme kleuren van de prints zijn de perfecte combinatie voor een harmonieus resultaat.”

Yve legt uit dat ze op het gebied van decoratie erg terughoudend is met veranderingen voor langere tijd, zoals het verven of behangen van muren. Ik verander graag regelmatig iets en probeer veel uit. Zo plaats ik liever veel accenten met kussens, planten en mooie prints zoals die van jullie.” Wat ons betreft zijn het haar liefde voor details en de decoratie met zachte tinten die haar interieur zo’n prettige, rustige sfeer geven een groot succes. We zijn benieuwd naar hoe het er over een jaar uitziet.

Welk van deze interieurs spreekt jou aan? Tag #juniqe in jouw foto’s en laat ons zien hoe jouw eigen woonkamerinterieur erbij staat.

Tekst: Caroline Lacaille

Vertaling: Laura Veneklaas