Kerstcadeaus inpakken als een pro Kerstcadeaus inpakken als een pro

Het geheime ingrediënt voor het perfect ingepakte cadeau? Persoonlijkheid.

Het geheime ingrediënt voor het perfect ingepakte cadeau? Persoonlijkheid.

Zoals met veel dingen in het leven gaat het allemaal om de eerste indruk. Geef je iemand een mooi ingepakt kerstcadeau, dan heb je al de halve wereld. Maar zeg nou zelf: helemaal in het Instagram-tijdperk kun je niet wegkomen met een presentje gewikkeld in een oude krant of pagina’s uit een tijdschrift – het moet immers wel Stories-proof zijn.

Stel je de kerstboom voor, het ene cadeau nog prachtiger ingepakt dan het andere. Hoe mooi zou het zijn als de persoon voor wie jij het hebt ingepakt dit al kan raden op basis van de looks? Ga voor goud, en laat je inspireren door onze ideeën.

Inpakken in thema

Anno 2018 gaan we voor de complete belevenis: niet alleen het cadeau past perfect bij de ontvanger, ook de presentatie weerspiegelt zijn of haar persoonlijkheid:

  • Koop jij een geschenk voor iemand die houdt van de finer things in life, omhul het dan bijvoorbeeld met inpakpapier met een elegante marmerprint, begeleid door een abstract kaartje met een subtiel kleureffect.
  • Heb je een liefhebber van het buitenleven op jouw lootje staan, breng jouw cadeau dan in de sferen van winterse wouden met cadeaupapier bezaaid met bomen en een wenskaart met een hertendesign.
  • En voor de fashionista’s: luipaardprint is terug. Kitsch en chique, luxe en een klein beetje ordinair – kortom: perfect in lijn met kerst, én haar wintergarderobe. Een modieuze kaart erbij en haar kerstcadeau is helemaal on trend.

Mix & match

Heb je meerdere cadeaus om in te pakken, probeer dan eens om cadeaupapier met verschillende prints met elkaar te combineren. Dit lijkt misschien gewaagd, maar zolang er enige overlap is wat kleur betreft creëer je al snel een origineel resultaat.

Ieder cadeau is anders

Voor je aan het inpakken slaat, sta eens stil bij de vorm van je cadeau. Rechthoekige geschenken zoals notitieboekjes of ingelijste prints laten zich eenvoudig inpakken volgens de klassieke manier, maar andersvormige geschenken vragen om een iets andere aanpak. In plaats van dat je het papier strak om de mok, plant of puppy probeert te wikkelen, creëer je een ruimer omhulsel.

Sommige cadeaus zijn namelijk net mensen: geef je ze de ruimte, dan komen ze vaak beter uit de verf. Tip van de zaak: vouw een zakje van cadeaupapier. Daarin voelt bijna ieder geschenk zich thuis.

De finishing touch

Less is more? Nee hoor, niet met kerst. Zodra je jouw cadeaus hebt ingepakt, wordt het tijd voor de finishing touch. Daarnaast is een glanzend gouden lint, natuurlijk raffia of rood-wit gekleurd vleestouw ideaal voor het bevestigen van naamkaartjes, en kun je er bovendien ornamenten zoals een dennentakje, eucalyptus of een miniatuur kerstbal tussensteken.

Voilà, nu kun je zelf aan de slag. Met het juiste papier, een passende kaart en een winters ornament kunnen jouw kerstcadeaus niet meer stuk. Bereid je alvast voor op het grootste compliment dat jou kan overkomen: je onuitgepakte cadeau dat van alle kanten wordt belicht op Stories, omringd met hartjes, gifs en een poll waarin gevraagd wordt: “Uitpakken of niet?”.

Het moge duidelijk zijn: jij bent een #wrapstar.

Tekst: Laura Veneklaas