Het staat in de sterren geschreven Het staat in de sterren geschreven

Een kunstzinnig orakel

Een kunstzinnig orakel

Het lezen van je horoscoop, het bepalen van antecedenten, de zoektocht naar de perfecte partner aan de hand van de dierenriem – in de astrologie worden aardse en astronomische gebeurtenissen al eeuwenlang met elkaar in verband gebracht.

Ben je benieuwd welke elementen nou typisch zijn voor Steenbok, Weegschaal en co. en welke kleuren en motieven het beste bij de vuur-, aarde-, lucht- of watertypes passen? Lees verder en kom erachter wat voor motieven jouw sterrenbeeld het meest doen stralen.

Vuur: Leeuw, Boogschutter, Ram

De passie van de sterrenbeelden vallend onder het voor eeuwig brandende element is binnen no-time aangewakkerd. Ze zijn impulsief, vol energie en worden snel enthousiast over verschillende onderwerpen. Ook een sterke wilskracht is hen absoluut niet vreemd. Uitgesproken posters met sterke slogans en citaten zijn een schot in de roos bij deze groep onafhankelijke mensen, die veel belang hechten aan hun persoonlijke vrijheid en zich niet zo makkelijk gewonnen geven.

Het element vuur staat voor de kleur rood – een opvallende signaalkleur die goed past bij deze gepassioneerde sterrenbeelden die af en toe neigen naar heethoofdigheid. Is er af en toe behoefte aan wat mentale verkoeling, dan brengen prints van meren of stranden de boel weer in evenwicht.

Aarde: Steenbok, Stier, Maagd

Steenbok, Stier en Maagd behoren in de astrologie tot het element aarde. Ze staan met beide benen op de grond, hechten veel waarde aan feiten en zijn volhardend. Terwijl anderen hun dromen nastreven zijn deze sterrenbeelden pragmatischer en bevinden ze zich in het hier en nu, waar ze met dank aan de grote zelfdiscipline hun doelen zonder voorbehoud nastreven.

Doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid zijn waarden die ook binnen interpersoonlijke relaties erg gewaardeerd worden door de aardetypes, sterke vriendschappen en liefde zijn voor hen dan ook erg belangrijk. Naast familiefoto’s of snapshots van vrienden, zijn illustraties zoals I Got Your Back van Céleste Wallaert of de romantische lijntekeningen van Quibe designs die hun hang naar geborgenheid en naastenliefde op een artistieke manier vertalen naar hun interieur.

Foto’s van bomen in de bloei en groene wouden zijn de ideale aanvulling van het interieur van Steenbokken, Stieren en Maagden: naast dat de kleur groen erg goed bij alle aardetypes past, weerspiegelt fotografie van bomen ook de relatie met het hier en nu en de diepgewortelde verbintenissen met de mensen om hen heen.

Lucht: Weegschaal, Waterman, Tweelingen

Luchttypes zijn altijd in beweging, zijn gezellig, communicatief en reislustig. Ze staan open voor verre bestemmingen, dompelen zich onder in het onbekende en gaan graag op avontuur. Zijn ze een keer thuis, dan zitten ze niet stil en denken ze al na over de volgende activiteit die ze op het programma hebben staan of – nog waarschijnlijker – die ze overkomt. Tijd voor een beetje rust in de benen? Met reisposters aan de muur kunnen ze dromen van hun volgende bestemming, zonder ook maar een stap buiten de deur te hoeven zetten.

Geel is de kleur van het element lucht. Het symboliseert joie de vivre, optimisme en creativiteit en is daarom bij uitstek de kleur voor deze sterrenbeelden – die overigens vaak actief zijn in creatieve beroepen. Stralende zonnebloemvelden en frisse citroendesigns ondersteunen de positieve kijk op het leven waarmee vele Weegschalen, Watermannen en Tweelingen gezegend zijn.

Water: Kreeft, Schorpioen, Vissen

Een groot inlevingsvermogen, gevoeligheid en emotionaliteit zijn de basiskenmerken van de watertekens. Ze gaan geduldig om met de problemen van anderen en ondersteunen hen wanneer ze dit nodig hebben. Omdat deze groep uit de dierenriem niet altijd even geaard is, dreigen ze echter bij een te zware belasting kopje onder te gaan. Het gevoel van een veilige haven of wanddecoratie met bootmotieven kunnen hen geborgenheid bieden in zulke stormachtige tijden.

Blauw is de kleur van het waterteken. Aangezien ze vaak intuïtief handelen en hun beslissingen eerder op basis van emotionele dan rationele beweegredenen nemen, past abstracte kunst in aquakleuren hier perfect. De (ogenschijnlijk) onbewust op papier aangebrachte vormen maken zich los van de gangbare schema’s, komen rechtstreeks uit het hart en zijn daarom uitermate geschikt voor deze empathische gevoelsmensen.

Tekst: Ina Schulze

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×