Als de lente zich na een lange, grauwe winter eindelijk aandoet, ondergaat de wereld een transformatie. En niet alleen buiten, maar zo ook binnen aan de vier muren van Anne Dirfard. De interieurstylist en blogger woont met haar man en twee kinderen in een helder verlichte en liefdevol ingerichte 5-kamer Altbau-woning. We bezochten Anne bij haar thuis in Eimsbüttel in het Duitse Hamburg en spraken over haar passie voor mooie interieurs en de invloed van de seizoenen op haar interieur.

Op Anne’s Instagram-profiel ‘170qm’ wordt je een kijkje in de woning geboden. Onze curatoren hebben zich laten inspireren door de komst van het voorjaar, en de kamers een geheel nieuwe look gegeven.

Door de grote Altbau-ramen vallen glinsterende gouden zonnestralen. Binnen vormen zachte tinten, natuurlijke materialen, pastelkleurige wanddecoratie en verse bloemen samen met zowel moderne als vintage meubelen en stijlvol en sereen interieur. Wij voelen ons meteen thuis.

Veel ruimte voor ideeën

Idyllisch platteland of urban jungle? De Dirfards hebben besloten om voorlopig nog even in Hamburg te blijven. In 2016, toen de familie op een mooie zomerdag over de drempel van hun huidige woning stapte, maakte hun kleine dochter het al duidelijk aan de makelaar: “Hier zou ik graag wonen!” De volgende dag kwam het telefoontje: “Mevrouw Dirfard, vertelt u uw dochter dat ze mag verhuizen.”

Haar onderbuikgevoel heeft haar niet in de steek gelaten. De ruime woning is voor Anne zowel haar inspirerende werkplek als haar thuis geworden. Hier werkt ze dagelijks aan haar interieurblog ‘170 qm’, om de latere uren door te brengen met de mensen van wie ze houdt. “Aan onze eettafel spelen en stoeien we met de kinderen of luisteren mijn man en ik, vergezeld van een goed glas wijn, met vrienden naar muziek. Een plek, die slechts mooie momenten en herinneringen herbergt.”

 
Bij mij komt er in de herfst geen pompoen op tafel en met Pasen komt er ook geen porseleinen paashaas in huis.

Lente aan de muur

Hoewel Anne erg van het opbloeiende voorjaar houdt, zul je bij haar geen paashazen en meer vinden. In plaats van aan het seizoen gerelateerde decoratie gaat de interieur-expert liever voor styling die het hele jaar door meegaat. Voor Anne’s home office hebben onze curatoren een aantal schilderijen uitgekozen waarin winter- en lentekleuren harmonisch in elkaar overgaan. Het grafisch vormgegeven design van Mareike Böhmer en het abstracte landschap van Iris Lehnhardt staan nonchalant op het dressoir.

Styling-tip: Een minimalistische inrichting bloeit met een beetje lentedecoratie enorm op. Illustraties in zachte kleuren en abstracte kunst in frisse pastelkleuren brengen het voorjaar op subtiele wijze bij jou thuis naar binnen, zonder het er te dik bovenop te leggen.


Ontdek abstracte wanddecoratie

 
Het is erg leuk om te zien hoe anders de woning eruitziet, wanneer de ruimte zich vult met zonnestralen.

Laat de zon binnen

Waar Anne ‘s winters met kaarsen en lichtslingers aan de haal gaat om een knusse sfeer te bewerkstelligen, zorgt de lente voor een totaal nieuwe lichtinval. Zodra de dagen langer worden, geven de ramen die tot aan het plafond lopen niet alleen een blik op het frisse groen van de bomen, ze laten ook een fikse dosis daglicht binnen. Dit brengt de lichte meubels en de moderne woondecoratie in pastelkleuren aan het stralen. Onze curatoren hebben voor Anne een gallery wall in roze en abrikoostinten samengesteld die perfect combineert met haar inrichting.

 

Styling-tip: De juiste inrichting brengt licht in de duisternis. Witte muren, lichte meubelen en pastelkleurige wanddecoratie in grootformaat reflecteren veel licht, laten ruimtes groter lijken en creëren een vriendelijke sfeer. Een grote sofa is de perfecte speelweide voor kleurrijke kussens die je naar seizoen en stemming kunt wisselen wanneer je maar wilt.

Ontdek pastelkleurige wanddecoratie

Ik zou nooit in een ruimte kunnen wonen die gevuld is met meubelen uit één serie.

De mix doet het ‘m

Wat haar interieur betreft, gaat Anne voor een mix van oud en nieuw. Modern, scandinavisch design loopt als een rode draad door iedere kamer. Vintage-meubelen en individuele stukken zoals de stoelen rond de eettafel, zorgen voor een interessante mix. Onze curatoren hebben de donkergrijze muur achter de eettafel gedecoreerd met moderne stillevens in volle kleuren, die maken dat je trek krijgt in een fruitsalade.

Styling-tip: Wil jij graag wat kleur in jouw huis aanbrengen? Wanneer je muren, meubelen en woontextiel een rustige kleur hebben, kun je met wanddecoratie een flinke dot kleur aanbrengen, zonder direct jouw gehele interieurconcept op z’n kop te zetten.

 

Terwijl april buiten de scepter zwaait en de natuur een afwisselende lading zonnestralen en bakken met regen te verduren heeft, kun je het wisselen van de seizoenen in alle rust inluiden. Haal jouw woning uit z’n winterslaap en transformeer hem met frisse, bloemige wanddecoratie in je eigen Garden of Eden. En terwijl jij binnen aan de slag gaat, staat voor je het weet ook buiten alles in de bloei.


Lente, nu!

Tekst: Valeria Sambale

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×