Wakker worden in het perfecte plaatje Wakker worden in het perfecte plaatje

Instagram slaapkamertrends: boho-chique, weelderig groen en minimalistisch monochroom

Instagram slaapkamertrends: boho-chique, weelderig groen en minimalistisch monochroom

Dit jaar zijn boho accessoires, weelderig groen en een monochroom interieur het helemaal. Ben je benieuwd naar de laatste trends op slaapkamergebied en kun je wel wat herdecoratietips gebruiken? Ontdek de crème de la crème van #juniqe slaapkamers.

Tem je wilde kant met een vleugje boho-chic


In de interieurwereld wordt de bohemian stijl ook gezien als eclectisch en vol karakter. Met z’n non-conformistische wortels biedt een inrichting volgens boho-chique stijl je de mogelijkheid om te reizen door tijd en ruimte, wat jou vervolgens weer de ruimte geeft om verschillende stijlen op een kunstzinnige manier te mixen en matchen. Denk hierbij aan een verscheidenheid aan kleuren, texturen, patronen en materialen.

De slaapkamer van @lisanvdenberg is hiervan een goed voorbeeld. Haar tribal print kussens herinneren ons aan landen ver weg hier vandaan, terwijl haar dromenvanger en sprookjesachtige wanddecoratie fantasie en spiritualiteit ademen. Het strakke design van het bed en de onberispelijk witte lakens brengen het geheel perfect in balans.

Aan de andere kant laat @jeannetsnt juist zien dat je heel eenvoudig een moderne, boho-chique twist aan je slaapkamer kunt geven, door moderne kunst te combineren met vintage meubilair. Wat ons betreft complementeren Victoria Verbaans elegante vrouwelijke lichaam and Peytils abstracte lijntekening de rondingen van het prachtige vintage nachtkastje tot in de puntjes.

Ben je, zoals @renilolsman, meer van het tegen de stroom in zwemmen, dan kun je altijd een humoristische touch in jouw boho slaapkamer aanbrengen door middel van een gevatte print – zoals Nietzsche door Fists et Lettres.

Laat de natuur jouw dromen binnen met groene tinten

Twee kleuren verf domineren de interieurs dit jaar – “Night Watch Green” van PPG Paints en “In the Moment” van Behr. Terwijl Night Watch de rijkheid van teal ademt, is laatstgenoemde een meer verfrissende kleur groen die sterk aan munt doet denken. Ze zouden beide innerlijke rust uitstralen, iets waar iedere stedeling naar snakt – iets dat wordt nagestreefd door de stad te verlaten en even bij te komen op het platteland.

In de geest van het nastreven van een uitgebalanceerd en mindful slaapkamerinterieur, zijn we erg te spreken van @annadagars keuze voor een dromerige Sofia Bonati print, die zowel de highlights van In the Moment als de subtiele ondertonen van Night Watch bevat. Deze twee trending groene tinten gaan prima met elkaar overweg, zij aan zij en in pure harmonie.

Sereniteit en harmonie zijn ook de rode draad in @atelierpandbs slaapkamerdecoratie; ze combineert haar in stijlvolle plantenpotten gestoken succulenten en cacti perfect met de groene tinten van de Hogwarts Express print.

Heb je niet zoveel met stekelige schoonheden? Neem een voorbeeld aan @lifeinthebreezyacres, verf een muur in Night Watch en licht de kamer op met mosterdkleurige kussens die ons – samen met de Rise and Shine print – herinnert aan felle gele zonnestralen die zich moeiteloos door de toppen van de bomen dringen…

Houd het subtiel met monochroomOf het nu gaat over megahits uit de eighties of je eeuwig favoriete little black dress – soms kun je gewoon het beste voor de klassiekers gaan. Wat je interieur betreft, belichamen monochrome kleurschema’s dit mantra. Zowel licht als donker, en moeiteloos cool, slaapkamerkunst in zwart en wit opent de deuren voor eindeloze mogelijkheden in het esthetisch koninkrijk.

Zoals @joleenaknows laat zien, kunnen de meest uiteenlopende designs – alles tussen bladmotieven tot monochrome portretten zoals All Eyes On Me – heel eenvoudig gemixt en gematch worden.

Ook @gelixrs slaapkamer valt op door contrasterende combinaties: een opvallende referentie naar Friends naast intrigerende stedelijke cartografie gaan samen als yin en yang.

De veelzijdigheid van monochrome kunst betekent dat het uitermate geschikt is voor experimenten. De zwarte slaapkamermuur van @njemoors toont aan dat een blank canvas niet altijd wit hoeft te zijn. En haar leunende wanddecoratie, een lijntekening door Quibe en een Johnny Cash quote, stralen juist die moeiteloze coolness uit waar monochrome styling zo om geliefd wordt.

Voel je je gemotiveerd door de wanddecoratie-ideeën van deze Instagrammers? Om je eigen creaties met ons te delen, tag je ons via #juniqe – want niets inspireert ons meer dan het zien van onze kunstwerken die aan jouw muren tot leven komen.

Tekst: Lucy Woods

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×