30ste verjaardag cadeau-ideeën 30ste verjaardag cadeau-ideeën

Omdat de grote drie-nul een buitengewoon cadeau verdient.

Omdat de grote drie-nul een buitengewoon cadeau verdient.

Ze zeggen dat het leven begint op je 30ste. Het is een bepalende leeftijd, een keerpunt. We worden ouder, wijzer en dingen vallen op z’n plaats. In onze jongere jaren hebben we een hoop over onszelf geleerd en daardoor weten we nu beter wat we willen, nodig hebben en waarnaar we verlangen – en dat mag gevierd worden. Of je er nu van houdt of niet, 30ste verjaardagen zijn een mijlpaal en dit maakt het vinden van het perfecte cadeau voor jouw betere helft, beste vriendin of gewaardeerde collega tot een hele uitdaging. Help ze het nieuwe hoofdstuk van hun leven in volle glorie te betreden, met wanddecoratie die past bij hun persoonlijkheid.

Street art Sam

We hebben allemaal deze vriend: deze stijlvolle jongen die bovenop de trends zit. De nieuwste limited edition sneakers die hot topic zijn in de bloggerscene? Natuurlijk heeft hij een paar. Avondje uit? De rij is niet aan hem besteed, bij iedere club heeft hij standaard ‘lijst’. Hij mag dan misschien de dertig naderen, dat betekent niet dat hij zijn swag verliest – integendeel. Wil je een plekje op zijn vaste lijst veroveren? Tag voor zijn verjaardag zijn muren met hippe street art designs.

Popart Pauline

We kennen haar allemaal, die persoon die zo rap van tong is dat haar woorden nog sneller dan het licht uit haar mond rollen – zowel in real life als op Twitter. Het is precies haar sarcasme en cynisme waarmee ze de lachers op haar hand heeft. Ze staat geen moment stil, houdt van verandering en verzint haar eigen regels. Hoe je haar voor haar verjaardag verrast? Door het geven van pittige popart prints voor haar muren die matchen met haar karakter.

 

Abstracte Ahmed

Op zoek naar een cadeau voor die vriend van wie je nooit echt helemaal hoogte krijgt? Hij ligt altijd voor op de rest; een modernist, de intellectueel. Zijn humor zou losjes omschreven kunnen worden als postmodern, hoewel dit een fancy manier is om te zeggen dat je zijn grappen niet altijd begrijpt. Zijn garderobe is een zee van zwart met zo nu en dan wat grijs. Van Bauhaus-geïnspireerde colourblocking tot gedeconstrueerde vormen, abstracte kunst is de manier om zijn minimalistische stijl te complementeren.

Vintage Veronique

Dan is er ook nog die vriend of vriendin die gevoel heeft voor de fijnere dingen in het leven – een glas mooie wijn, oude whiskey en op z’n tijd een goede Cubaanse sigaar. Ze is een doorgewinterde connaisseur, nieuwsgierig en vol kennis als ze is. Haar appartement is gedecoreerd in mid-century stijl, met meubels zoals een elegante bar cart en niervormige koffietafel waarop relikwieën uit het verleden subtiel staan te pronken. Met haar 30ste verjaardag in aantocht, nadert haar leeftijd die van de antiquiteiten in haar interieur. Pak haar in met vintage reisposters en minuscuul gerestaureerde lithografieën.

 

Fotografie Fleur

Misschien is de birthday girl wel die ene vriendin die altijd stevig met beide benen op de grond staat – de analist en realist met de neiging om alles om haar heen te documenteren. Ze is iemand die haar feiten kent en met aannames geen genoegen neemt. Ze dealt het liefst met de tastbare realiteit en kan relativeren tot je een ons weegt. Je kunt altijd op haar rekenen, ze is een aanpakker en wat anderen zien als een probleem, ziet zij als een uitdaging. Natuurlijk sta jij op haar verjaardag voor haar klaar: vind de perfecte fotografie print en maak haar wereld een tikkeltje scherper.

Natuurlijke Nick

Tot slot is daar het down-to-earth type – letterlijk en figuurlijk. Iedereen heeft wel iemand in z’n kringen die zijn vrije dagen het liefst stroomafwaarts in een kano spendeert, kliffen beklimt of door tropische bossen loopt. Hij is van de gevoelige soort, een met de natuur en een hippie in hart en nieren. Is het zijn 30ste verjaardag, dan verblijd je hem met een weelderige natuurillustratie die zijn gedachten doet afdwalen naar zijn meest recentelijke jungletocht of wilde avontuur.

Tekst: Nicholas Potter

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×