De laatste jaren is roze niet weg te denken uit de interieurmagazines. De ene keer millennial pink, dan weer kwarts – het is te vinden in alle publicaties en de meest benijdenswaardige interieurs. Wat deze kleur zo aantrekkelijk maakt? Zijn veelzijdigheid, zonder twijfel. Roze kent duizenden gezichten en kan zo zacht zijn als de veren van een flamingo, maar ook knallen als een bubblegum-bel. Neem een duik in een roze bad en kijk met ons mee door een poederroze bril.

Aardbei geserveerd met vanille en munt

Met het hoofd in de wolken en het hart op de tong, leid jij een heerlijk lieflijk leven. Jouw stijl is pastel, een kleurenpatroon dat zowel een beetje van vroeger heeft als nooit uit de mode raakt. De sfeervolle kleuren komen in alle vormen en maten terug en brengen rust in de tent. Beschuit-met-muisjes, ballet, poeder, perzik – zachtroze tinten zijn het helemaal dit jaar en passen uitstekend bij andere trendy kleuren zoals aqua-mintgroen en vanillegeel. Voor een vleugje diepgroen voeg je wat planten toe aan het geheel en dan kun je zomaar eens verdwijnen in de jungle van je dromen.

 

Flamboyante flamingo’s en knallende bubblegum

Een andere grote trend dit jaar? De terugkeer van de jaren ‘80 in kunst en woonaccessoires. De eerste keer is het zeker niet, maar net als altijd verwelkomen we deze uitgesproken, vrolijke jaren opnieuw in ons interieur. Frambozenroze en snoeproze kussens in de woonkamer, gedurfde en eigentijdse wanddecoratie in de keuken bijvoorbeeld, zullen jouw interieur van een vreugdevol en nostalgische sfeer voorzien. Skateboardende flamingo’s, aardbeiendonuts… Het is precies de popart sfeer die je deze lente in huis wilt halen. Laat ABBA uit de speakers schallen, trek je rolschaatsen aan en treed binnen in de wereld van Pretty in Pink.

 

Zwart, wit en een vleugje poederroze

Zie jij het leven niet zo in technicolor maar is je interieur eerder sober en monochroom? Hou je van minimalisme en zijn duidelijk gedefinieerde lijnen, typografie en de neutraliteit van grijs elementen waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Roze en grijs zijn, wat decoratie betreft, een illuster duo: grijs als neutrale schaduw is een elegant tegengewicht voor de vrouwelijkheid en de jeugd van roze. Breng grijze meubelstukken en muren in vervoering met een vleugje roze, zoals een close-up van een magnolia. Of draai het om en voorzie een roze muur van een prachtige zwart-wit foto. Nog een tip: in zilverkleurige aluminium lijsten komen poederroze patronen perfect tot hun recht.

 

Marmer en fluweel

Wat materialen betreft is er geen twijfel mogelijk dat adelijkheid het sleutelwoord is. De grote terugkeer van art deco in de afgelopen jaren heeft ons in de luxueuze atmosferen gebracht, denk aan massieve marmeren vloeren, fluwelen stoelen, meubels in hout en edelmetaal; van goud tot koper en messing. En als er een kleur is die perfect bij al deze materialen past, dan is het wel oudroze. Een rozetint die immens populair was in de jaren ‘20 en die ieder interieur het gevoel van de Great Gatsby geeft. Deze kleur mengt overigens ook goed met oranje- en roodtinten en maakt samen met kleuren alsdeep purple, donker oranje en wijnrood een comeback. Gemengd met een aantal flinke groene planten en de discrete glans van koper, krijgt jouw woonkamer in no-time een chique interieur waar Zelda en Scott Fitzgerald zich zeker in thuis hadden gevoeld.

 

Tekst: Diane Mironesco

Vertaling: Laura Veneklaas

 
×